Неделя, 23 Юли 2017, 01:42
Frognews
0| 2485 |18.01.2017

Отнемат детето с премръзналите крака от приемния му родител

.
Отнемат детето с премръзналите крака от приемния му родител. Спешна проверка по случая започва и прокуратурата, след като 5-годишното момченце беше прието във Великотърновската болница с опасност от ампутация на пръстите.

В четвъртък момченцето ще бъде прехвърлено от Велико Търново в „Пирогов”. Едва тогава ще бъде взето окончателно решение дали ще се наложи ампутация на пръстите. Все още не е ясно обаче каква е причината за инцидента с детето. По данни на социалните той е бил гледан добре, а по отношение на майката никога не е имало съмнение в качеството на грижите, които е полагала.

 

„Към настоящия момент приемният родител не е дал ясна информация как се е стигнало до инцидента”, каза Даниела Атанасова, началник на Отдел „Закрила на детето” в Павликени. В своята версия за случая е сигурна Мария Благоева от Асоциацията за приемна грижа. Тя е приемен родител. Участва и в оценката на новите семейства. „От това, което за мъничко видях е, че през моята цедка на обучител, тази жена никога не би минала и не бих й поверила деца”, коментира Благоева. Според нея случаят е само поредният пример за слабия контрол в системата, предаде Нова Телевизия.

 

„Ние смятаме, че все повече се занижават критериите при подбора на приемни родители. Защото ниско грамотните и послушните са просто един слугинаж, който е много удобен на хората, които работят с тях”, смята още Благоева. Според държавата обаче контрол има. За последната година малко над 200 семейства са били заличени от Регистъра за приемна грижа. Повече от тях обаче - по собствено желание. А провинените били малко.

 

А наблюденията им за конкретния случай звучат така: „Момченцето видимо има изоставане в развитието. Когато децата са взети от биологичните им родители, те са били в много лошо и неглижирано състояние, което при отглеждането от приемната майка, видимо се подобрява”. Социалните тепърва ще решават да заличат ли майката от Регистъра на приемните семейства. Сигурно е, че засега детето няма да се върне в стария си дом. Оттам вече е изведена и неговата сестричка.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Полицаи направили канал за трафик на бежанци 1| 2185 |22.07.2017 . Нов трус удари остров Кос 0| 2179 |22.07.2017 . 20% ръст на селския туризъм 0| 2202 |22.07.2017 . САЩ налага нови санкции на Русия, Иран и Северна Корея 1| 2273 |22.07.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах