Реклама / Ads
0| 3817 |05.06.2019 НОВИНИ

Отпускат пари за ремонт на кораба ”Радецки”, вижте и други решения на МС

.
Всички се прекланяме пред подвига на Ботев, всички свързваме името му и с кораба ”Радецки''. Неслучайно в най-хубавите ни патриотичти песни е споменаван и корабът. Ето защо ще бъде гласувана точка за отпускане на средства за планов преглед и ремонт на парахода.
 

Това обяви премиерът Бойко Борисов преди началото на днешното правителствено заседание на кабинета.  "Тъй като навремето така са приватизирали корабостроителницата в Русе, че не може да бъде проведен ремонтът в България, той ще трябва да бъде извършен в Румъния. За целта отпускаме близо половин милион лева, за да се ремонтира, за да може учениците, децата и изобщо туристистите да се возят на него и да може да се пресъздаде усещането за подвига и героизма на Ботев'', допълни премиерът Борисов, цитиран от Новини. бг.  От своя страна кметът на Община Козлодуй Маринела Николова благодари за подкрепата на премиера Борисов за осигурените средства, за да бъде запазена една национална светиня.

 

Правителството одобри изменение на Наредбата за условията и реда за регистриране на цените на тютюневите изделия, съобщиха от правителствената пресслужба.

 

Промените са изготвени във връзка с приети изменения и допълнения в Закона за акцизите и данъчните складове, те отразяват отпадането на изискването за отпечатване на продажната цена на тютюневите изделия върху бандерола и отпечатването ѝ върху потребителската опаковка, с изключение на пурите и пуретите.

 

С цел намаляване на административната тежест се прецизира процедурата по регистриране на продажната цена на тютюневите изделия или за промяна на регистрираната цена, както и вписването на информацията в електронния регистър, воден от Агенция "Митници".

Предвижда се цената да става публична от датата на връчване на удостоверението за регистрирана цена.

 

Министерският съвет прие изменения и допълнения в устройствения си правилник, с които се предвижда задължение за вносителите на проекти на нормативни актове да включват в доклада си и мотивите към законопроектите информация за предлагани от тях антикорупционни мерки, тяхната същност и риска, срещу който са насочени, съобщиха от правителствената пресслужба.

Чрез тези промени ще се повиши публичността и ще съсредоточи фокуса върху предлагани антикорупционни мерки. Мярката бе предложена на Националния съвет по антикорупционни политики, председателстван от заместник министър-председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева и подкрепена от него на заседание през март.

 

Изменение в правилника се прави и по отношение на процедурата за съгласуване на законопроектите от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. Комисията в 20- дневен срок ще извършва анализ на предлаганите законопроекти за наличието на корупционен риск. Предвижда се и задължение за вносителя, ако не приеме предложенията на Комисията, да изложи аргументи за това в съгласувателната процедура по предложения проект преди приемането му от Министерския съвет. Това не освобождава вносителя от задължението да уведомят в едномесечен срок Комисията по реда на Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество за приетите мерки, както и за неприетите и мотивите за това.

 

Правителството одобри проект на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за частично възстановяване на направените от инвеститора задължителни осигуровки. Направените осигуровки са за работници и служители, заели новите работни места, свързани с осъществяването на сертифициран инвестиционен проект по Закона за насърчаване на инвестициите, съобщават от Министерски съвет.

 

Безвъзмездната финансова помощ в размер до 6,1 млн. лв. за периода 2019- 2021 г. и се отпуска за няколко проекта. Финансовите средства са за разширяване на дейността на съществуващи предприятия и за създаване на нови предприятия основно в района на столицата, както и в градовете Пловдив, Костинброд и Индустриална зона Божурище, като се планира разкриването на 1 791 нови работни места и извършването на инвестиции в размер на 93,33 млн. лв.

 

Проектите се осъществяват основно въввисокотехнологични дейности от сектора на услугите и от производствения сектор. С договора, инвеститорите поемат ангажимент да поддържат заетостта по тези проекти за срок от най-малко три или пет години, в зависимост от категорията на предприятието. Проектите са на дружествата „Мултивак България Продакшън“ ЕООД, „Булпрос Консултинг“ АД, „Ролпласт Груп” АД, „Интрама Протек“ ЕООД, „Кока Кола Юрпиън Партнърс Сървисис България“ ЕООД, „Каргил България“ ЕАД, „Ъпнетикс“ ЕАД, „Експириън България“ ЕАД, „Кока Кола Хеленик Ай Ти Сървисиз“ ЕООД и „Бер-Хелла Термоконтрол“ ЕООД.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7338 |05.06.2019 Нинова захапа Борисов: Бившият член на БКП раздава през прозореца на джипа си пари! . 0| 4113 |05.06.2019 Председателят на ДАМТН: Над 400 язовира у нас са за спешен ремонт . 0| 3791 |05.06.2019 Мъж загина в катастрофа на мост в ремонт . 5| 3828 |04.06.2019 БСП: Финансовият министър неправилно е разпределил парите за партиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads