Реклама / Ads
2| 3619 |29.04.2021 СВЯТ

Отслабнал и изтощен. Навални се появи за първи път след гладната стачка

.
Алексей Навални Източник: БГНЕС
Руският критик Алексей Навални се появи за първи път, откакто проведе гладна стачка в затвора. Чрез видеовръзка той участва в съдебно заседание за обжалване на присъдата по делото за клевета, заведено от ветеран от войната.
 

Опозиционерът изглежда отслабнал и изтощен, отбелязват западни медии.

 

Бабушкинският окръжен съд разгледа жалба срещу присъдата на опозиционера по делото за клевета срещу ветерана от Великата отечествена война Игнат Артеменко. Причината за иницииране на делото беше коментарът на опозиционера под видео в Туитър на Артеменко за гласуване за поправки в Конституцията. В коментара Навални нарича Артеменко и другите заснети във видеото ''корумпирани лакеи'', ''предатели'' и ''хора без съвест''. Според обвинението с действията си Навални е нанесъл морална вреда на ветерана. Съдът обаче отхвърли жалбата, предаде кореспондентът на руската медия "Медуза" от съдебната зала. Опозиционерът ще трябва да плати на Артеменко сумата от 850 хил. рубли.  Самият Навални посочи много процесуални нарушения по случая, поиска да бъде признат за невинен и незабавно освободен. 

 

Междувременно днес сподвижниците на Навални обявиха, че разпускат щабовете в Русия, след като московската прокуратура спря дейността им.

 

Московският градски съд обсъжда искането на прокуратурата щабовете и Фондът за борба с корупцията да бъдат обявени за "екстремистки организации". Това би улеснило замразяването на банкови сметки и осъждането на активисти.

 

Припомняме, че преди близо месец руският опозиционер започна гладна стачка в затвора, където излежава присъда за мошеничество, с искане да му бъдат оказани подходящи медицински грижи за болки в краката и гърба. На 23 април Алексей Навални обяви, че прекратява гладната стачка. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3878 |26.04.2021 Руската прокуратура спря дейността на щабовете на Навални . 13| 3927 |18.04.2021 САЩ заплашват с последствия, ако Навални умре. ЕС обсъжда темата на среща на външните министри . 4| 3689 |18.04.2021 Навални може да умре „всеки момент“, твърдят лекари . 8| 4075 |12.04.2021 Навални отслабна с 8 кг, от затвора заплашват да го хранят насила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads