Реклама / Ads
0| 13251 |13.06.2022 ПОЛИТИКА

Р. Василев: Никой от ИТН не познаваше Караджов. Дори Трифонов не може да нарушава принципите на партията

.
Радостин Василев Източник: БГНЕС
”Мафията проби в ИТН”. Това заяви министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев. По думите му никой от ИТН не е познавал Гроздан Караджов при постъпването му като регионален министър. ”Когато един човек говори за морал толкова дълго време, а в същото време неговият морал не е достатъчен, за да бъде лидер, аз съм длъжен да му кажа принципите на ИТН и че те не могат да бъдат нарушавани дори от Слави Трифонов”, каза още той.
 

Всички отцепници от ИТН обясняват своя избор на пресконференция, която се провежда в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“. Сред напускащите партията са и проф. Николай Радулов, Георги Георгиев, Иво Атанасов, Деян Петков, Светлин Стоянов.


.
Източник: БГНЕС

 

'Аз самият бях информиран, че ще бъда изтеглен, половин час преди неговото изявление. Не съм виждал г-н Трифонов, откакто станах министър. Някои от нас не са го виждали от повече от година. Явно разбиранията за морал, моите, и на г-н Трифонов са различни. Когато обикалях сам в началото да изграждам структурите, обяснявах, че това е кауза - кауза за България...моят морал не ми позволява да погледна в очите хората на следващи избори от тази партия.

 

(...)

 

През април 2021 беше оправдано оттеглянето от властта, за да не правим коалиция с ГЕРБ, аз бях свидетел на безпрецедентно саботиране на изборите през юли, необяснимо за мен. Аз застанах с лицето си в опит за корупция към мен с ясното съзнание, че се изправям срещу мафията. През ноември необяснимо за мен станах министър. Денят, в който станах министър, Трифонов ме извика да ми каже, че не е искал това министерство, но така му се е паднало. Аз му обясних, че това е страхотен начин да мотивираш един бъдещ министър. После г-н Кирил Петков потвърди това нещо, защото разговорите са водени там”, посочи още той.

 

"Надеждите на много българи от последните две години най-вероятно ще останат нереализирани. За съжаление, обаче поведението на г-н Трифонов като едноличен собственик на партията, което самоизчегърта партията, а последните му действия водят до това, че се изчегърта и държавата", заяви още Радостин Василев.

 

"Трифонов никога не се е интересувал от мнението на своите избиратели. Той не познава и своите депутати. Той познава Балабанов, Тошко Йорданов, Ива Митева и мен. Не е дошъл 2 години в офиса в Плевен, родния му град. Оправдавах всичко това със затрудненото му здравословно състояние и особения му характер. При всичките ни срещи с него все повече в мен се задълбочаваше усещането, че това не е парламентарен, а бизнес проект. Това е било заложено още от самото начало", обясни депутатът.

 

"Не съм взел 1 лв. от тази партия, не съм искал нищо от нея”, заяви Георги Георгиев.

"Вярвах на каузата на партията ИТН. За мен това беше кауза на идеите на ИТН. Това, което ни събра всички още преди учредителното събрание, когато подготвяхме документите, беше смяна на порочния модел ГЕРБ", каза Иво Атанасов - председателят на контролно-арбитражната комисия на ИТН.

 

"Има моменти в живота, в които човек трябва да вземе своето решение. Нещата бяха ужасяващи и те все още са такива. Има момент, когато трябва да кажеш - аз съм длъжен да пробвам да се промени тази система. Не исках след време внуците ми да кажат, че съм имал възможност да го направя, а не съм го направил", добави Атанасов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5498 |10.06.2022 Евгений Дайнов: Ако никой не мигне пръв, този възел се разплита с избори . 0| 11907 |04.03.2022 Вицепремиерът Асен Василев: След кризата с министър Янев излизаме по-силни, никой не спря Тагарев . 19| 14671 |29.07.2021 Илиян Василев: Слаби играчи са тези от ИТН. Ще танцуват само едно лято . 65| 22472 |29.07.2021 Тошко Йорданов с остри думи към Христо Иванов. Нападна и Асен Василев: Откраднал е код, няма да е наш министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads