Реклама / Ads
21| 5748 |29.10.2010 НОВИНИ

Р. Овчаров: Дянков е удушвачът на българската икономика

.
Р. Овчаров
Ако президентският проект изкопае сенки на забравени прадеди, проектът ще приключи много рано, прогнозира бившият министър и каза, че РЗС е създадена с мълчаливото съгласие на част от БСП.
 

Пълен хаос цари, това, с което се хвали г-н Дянков, не е за хвалене, обяви по БТВ Румен Овчаров. 30 месеца няма да се пипат пенсии и заплати, а инфлацията расте, възмути се той и каза, че вчера имало безпрецедентно заседание на 4 комисии в НС с никаква друга цел, освен да се измести вниманието от реалните проблеми, които удушавали българската икономика. Гледали се 3 бюджета, но никой не бил истинският, който трябва да се гласува след 10 дни.

Ние свиваме потреблението, но за сметка на какво ще расте икономиката, попита Овчаров. Той обясни, че Станишев казал, че по негово време нямало финансова криза, но не отричал икономическата. Сега хаосът бил голям и в социалната политика.

Промяната в БСП трябваше да се случи още миналата година
, но не под натиска на изборите, а заради добрите управленски резултати, обясни Овчаров. Тогава БСП трябвало да излезе с нова физиономия, за да е алтернатива на днешното "безумно" управление, дословно заяви той. БСП е в замръзнало състояние, прибави той, позовавайки се на социологическите проучвания, които и днес, и миналата година давали еднакви резултати.

Овчаров разбирал президентския проект като надграждане на лявото
, а вероятно това нямало да се случи, продължи той и съобщи, че са важни имената. Ако изкопаем сенки на забравени прадеди, проектът ще приключи много рано, прогнозира бившият министър. Той не знаел и не участвал в проекта, бъдещето му било свързано с БСП. Партията отказва и днес да разсъждава защо загуби изборите при добра икономическа политика, а този отговор е свързан дори и с неща като партията на Я. Янев.

За РЗС няма какво да кажа, теренът толкова се разкаля там, добави Овчаров и съобщи, че партията на Я. Янев е създадена с мълчаливото съгласие на част от БСП. Той пак настоя промяната в БСП да мине през промяна на лидера.

Би могло и би трябвало БСП и президентската формация да са заедно на избори, заключи Овчаров.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 9445 |28.10.2010 С. Дянков: Не ходете в Софийския университет! . 8| 4814 |26.10.2010 Нинова припозна Дянков като голям манипулатор . 27| 5991 |26.10.2010 С. Дянков: Жена ми ме издържа с американската си заплата . 18| 5136 |24.10.2010 Румен Овчаров: Празното говорене в политиката ме изумява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads