Реклама / Ads
10| 3131 |04.02.2021 НОВИНИ

Парламентарни патаклами: ГЕРБ и БСП се захапаха на тема фашизъм и морал

.
Източник: БГНЕС
Пореден скандал в парламента между управляващи и опозиция се завихри днес. Повод стана декларация на ПГ на ГЕРБ, която предизвика истинска лавина от реакции. Стигна се до обиди на тема фашизъм, комунизъм, Белене, Аушвиц. Окупирана бе и парламентарната трибуна.
 

В декларацията депутатът Маноил Манев от ГЕРБ напомни за случая със задържания в Чехия българския гражданин, брат на депутата от БСП Георги Стоилов. От ГЕРБ обвиниха социалистите, че не могат да носят политическа отговорност и да признават стари грешки.


“След изчезването на брат си депутатът от БСП Георги Стоилов обяви, че той не е беглец от закона, а е отишъл в чужбина да се лекува. Днес става ясно, че това е лъжа. Още от 2017 г. призовахме БСП да се разграничи от своя депутат и да поиска оставката му. Вместо това получихме дежурния отговор, че всеки е невинен до доказване на противното. Илия Стоилов, основен спонсор на БСП, е бил съдружник с брат си е осъден, задържан и предстои да изтърпи наказанието. Каквото и решение да вземе БСП оттук нататък по казуса, то ще бъде закъсняло“, заяви Манев, цитиран от bTV.


Отговорът на опозицията не закъсня. 


“Подобни декларации не ви помагат. Това, което се демонстрира в момента, е в най-добрите фашистки традиции, в които отговорността не е персонална, а търсим отговорност от роднините на извършилите престъпление, част от които не са и доказани“, заяви Кристиан Вигенин.


Обиден се почувства Вежди Рашидов: 


“Ние викаме ли ви комунисти?“, попита той БСП и призова от трибуната да не бъдат изричани “ксенофобски изказвания”.


Спорът обаче се разрасна.


“Обаждате се отгоре като в селска кръчма“, скара се на председателя на събранието Таско Ерменков от БСП, който поиска колегите му да не бъдат прекъсвани по време на многобройните процедури.


“Диктатът, който налагате тук, няма да ви помогне в изборите, а ще покаже, че сте вредни за държавата“, заяви Ерменков.


"Българските граждани ще преценят дали сме вредни, или не. Нека не изземвате функциите. Вие обичате да говорите от името на гражданите, да оставим на 4 април те да решат“, контрира Цвета Караянчева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3569 |03.02.2021 Минчо Спасов: Законът за частната охранителна дейност е юридически брак. Това е специалитет на ГЕРБ . 2| 3168 |03.02.2021 Още държави дадоха съгласие за провеждане на парламентарните избори на 4 април . 13| 5179 |03.02.2021 Доц. Мангъров: Кунчев беше кандидат за депутат от ГЕРБ през 2017 г. . 37| 5073 |02.02.2021 В ГЕРБ бесни на президента: Прави се опит за политически чадър над Пламен Узунов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads