Реклама / Ads
1| 3885 |12.07.2019 НОВИНИ

Парламентът гледа предложението за отмяна на машинното гласуване

.
Машина за гласуване Източник: БГНЕС
Парламентът ще разгледа предложението за отмяна на машинното гласуване за местни и парламентарни избори на първо четене. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание.
 

Измененията са заложени в новите промени в Изборния кодекс. Промените са внесени от ПГ на ГЕРБ и подписани от "Обединени патриоти".

 

Целта им е да се отмени машинното гласуване за местни и парламентарни избори. Предвижда се този вид гласуване да остане за президентски и европейски вот.

Предложенията вече бяха разгледани и приети от водещата по законопроекта Комисия по правни въпроси. Окончателното решение ще бъде взето от пленарна зала.

 

В 11.00 ч. ще започне петъчният парламентарен контрол. В него участие ще вземат петима министри от кабинета.

 

Първа на трибуната ще се качи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, към която има зададени 10 въпроса. Част от тях са свързани с изграждането на трети мост на река Дунав, Стратегията за децентрализация 2016-2025 г., наводненият в Пловдив, извършените ремонтни дейности по път Е-79 в участъка на с. Владая – кв. Княжево, както и въвеждането на реверсивно движение този участък.

 

Веднага след нея ще отговаря министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той ще трябва да обясни за изграждането на полицейски участък в с. Розино, община Карлово, както и какви са мерките за решаване на проблема със задръстванията на ГКПП Маказа.

 

Проблемът с получаването на инвалидните пенсии през периода на тяхното преизчисляване, законодателството и политиките в областта на приемната грижа, както и Единнате информационна система за хората с увреждания – с това са свързани въпросите, адресирани до министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

 

Образователният министър Красимир Вълчев ще трябва да внесе яснота пред депутатите за собствеността и ползването на училищните земеделски земи и имоти, а министърът на икономиката Емил Караниколов – за развитието на Индустриална зона Свиленград.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3870 |11.07.2019 НС ще разгледа забраната за пушене на наргиле на обществени места . 1| 4042 |09.07.2019 Спецсъдът гледа делото срещу бившия главен секретар на ДАБЧ . 1| 4222 |05.07.2019 Парламентът без интернет и електронна поща до неделя . 3| 4471 |04.07.2019 Гледат делото срещу доктора от Пловдив, който застреля ром-крадец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads