Реклама / Ads
35| 7630 |11.03.2014 НОВИНИ

Паси: След Украйна цел на Русия са Приднестровието, Курилите и Северния полюс

.
Следващата голяма територия, която Русия няма да отстъпи е Приднестровието в Молдова, която Русия няма да отстъпи. Вероятно е Русия да си вземе от Япония Курилските острови. Голяма цел е Северния полюс. Това каза по bTV бившият външен министър Соломон Паси, който коментира, че въпросът за Крим ще се реши също в полза на Русия.
 

Докато Западът се държи така, то и Русия ще се държи така и ще си вземе своето, посочи Паси.

Германия трябва да стане мотора на обща енергийна политика на ЕС. Второто, което
Германия трябва да направи, е да спре да се държи като Герхард Шрьодер за да работи после в Газпром, посъветва Меркел бившият ни външен министър.

Не съм сигурен, че целта на Путин е цяла Украйна. Но че апетите му към част от Украйна са огромни, е факт. Късно е да се води разговор дали Украйна трябва да е неутрална. Когато Западът не прие Грузия в НАТО, то тогава Европа каза на Русия "това е твоята област на влияние, прави каквото знаеш", коментира още руските интереси и апетити Паси.

Крим върви по стъпките на Северна Осетия и Абхазия, които бяха анексирани от Русия. Не виждам какво ще спре Путин, какво ще промени неговото решение, каза още Паси.

Западът в момента е просто един свидетел - играе ролята на нотариуса, който заверява сделките на Русия с недвижимите имоти. Това е доста тъжно. Не можем да очакваме, че с анексирането на Крим апетитът на Москва ще бъде задоволен. Напротив - апетитът идва с яденето, заяви Паси.

По думите му, твърде вероятно е и други части на Украйна да бъдат присъединени към Русия. Русия наруши Хартата за мир. Това е тежко нарушение на международното право, посочи бившият външен министър. По думите му България трябва да има сходна позиция с останалите страни членки на ЕС за референдума в Крим и в този конктекст днешното изявление на външния министър Кристиан Вигенин е правилно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5108 |11.03.2014 Чужденците купуват българска земя след 3-годишна уседналост . 62| 5971 |11.03.2014 Янукович: Жив съм! В Украйна управляват бандити и фашисти . 38| 5578 |10.03.2014 Местан: След евроизборите се преминава от оцеляване към пълноценна работа . 67| 5935 |10.03.2014 Орешарски: Стабилизираме страната след четири години волунтаризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads