Реклама / Ads
5| 6270 |31.05.2010 НОВИНИ

К. Паскалев: 50% от времето ни отива в преписки до ДАНС, ГДПОБ и пр.

.
Костадин Паскалев
Финансовият министър ни внушава, че бюджетите са като сметките на едно семейство. Е, какво сега ще убиваме член от семейството ли?, попита кметът на Благоевград.
 

Има три тежки натиска върху общинските бюджети, а няма ясна държавна политика за тях, коментира по БНТ кметът на Благоевград Костадин Паскалев. Страшно ме боли, че правителството е взело решение да намали с 15% от разходите за култура; министърът ни внушава, че бюджетите са като сметките на едно семейство. Е, какво сега ще убиваме член от семейството ли. Като няма солидарност и принципи между общините, как ще обясним това на обществото, попита Паскалев.

Увеличаваме разходите в държавата, а намаляваме разходите на общините. Кой дава това право, възмути се кметът.

Община Благоевград ще се справи, не защото съм идеалният кмет, а защото имаме съответен ресурс, съобщи Паскалев и каза, че разходите на различните общини били намалени по различен начин. Принципът на управление в държавата трябва да е ясен. В момента Пловдив се променя коренно, значи правителството трябва да застане зад този кмет, констатира той. Иначе би било недопустимо от морална гледна точка.

На национално ниво ГЕРБ ще покрива най-необходимите разходи, а на местно се действа другояче и то година преди изборите, каза Паскалев и добави, че има комплекс от три неща: криза, предстоящи избори, проблеми в управлението. Сега 50% от времето на общините е заето от преписки до ДАНС, до ГДБОП и пр. Общинските съветници от ГЕРБ питат, следват проверките - това е схемата, обясни кметът. Непрекъснато се насажда страх и се притесняват служителите.

Винаги досега е имало увеличаване на разходната част на общините, а в момента има рязък спад и държавата трябва да обясни защо, каза Паскалев.

Аз не се притеснявам, отдавна съм екшън герой. Няма да се кандидатирам за кмет, нямам и други идеи в политиката, съобщи кметът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6998 |21.11.2009 Б. Борисов: Кирил Добрев е контрабандист, хванат с куфарите навремето . 0| 5990 |24.10.2009 Връщаме времето с 1 час . 28| 4701 |23.10.2009 Станишев: Борисов, времето тече! . 14| 4694 |10.10.2009 Кадиев би повел БСП, когато му дойде времето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads