Реклама / Ads
2| 5510 |22.11.2007 НОВИНИ

ПЕС събира леви премиери в София

.
Председателят на Партията на европейските социалисти Пол Нируп Расмусен и премиерът и соцлидер Сергей Станишев ще открият заседанието на Съвета на ПЕС, което започва в НДК.
 

Преди официалното откриване на форума съвместна пресконференция ще дадат Сергей Станишев, президентът на ПЕС, както и евродепутатът от групата на европейските социалисти Кристиян Вигенин, шефът на бюджетната комисия в Американския конгрес Барни Франк и австрийският канцлер Алфред Гузенбауер. "ЕС на международната сцена" и "Социалната пазарна икономика на първо място" ще са темите на първите два дебата в рамките на двудневния форум. България е избрана за страна-домакин заради участието на българските социалисти в управлението на страната, както и поради факта, че сме сред новоприетите държави-членки на ЕС.

Това заседание на Съвета е  много важно за европейските социалисти, защото на него ще бъде дадено начало на процеса за консултации за Манифест на ПЕС за изборите на членове на Европейския парламент през 2009г. Това е най-значимият по своите мащаби опит гражданите на държавите от ЕС да се включат активно в изработването на политическата платформа на ПЕС. Манифестът ще бъде изграден около четири основни теми: “Нова социална Европа”, “Демокрация и многообразие”, “Външната политика на ЕС”, “Борба с изменението на климата”. Програмата на заседанието включва по-задълбочени дебати по външната политика на ЕС, проблемите на околната среда и промяната в климата, както и дискусия относно регулирането фондовете за инвестиране в дялов капитал. Предвиждат се съпътстващи срещи по редица въпроси, сред които ситуацията на Балканите, многообразието и интеграцията в Европа, перспективите за устойчиво развитие, състоянието на вътрешния пазар, дейността на Глобалния прогресивен форум и проблемите, свързани с участието на жените в управлението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4664 |18.11.2007 Реки потекоха из София; Южна България - във вода . 1| 5016 |16.11.2007 От суходолци зависи здравето на останалите софиянци . 5| 4930 |10.11.2007 Снегът парализира София, магистрала Тракия блокирана . 3| 4846 |09.11.2007 Университет за непобедимост и летен дъжд в мрачна София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads