Реклама / Ads
2| 8591 |30.06.2017 НОВИНИ

Петък е! Ден на шофьора, пияча и сваляча, а не на кабинета

.
Петък е. Правителството иска да го употреби за ПР. И да прикрие батаците с НДК и Асеновград. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов ще проверят тунел „Ечемишка“.
 
Ще открият и ремонтираната тръба за Варна. Ще открият ремонтираната тръба... Да умреш от скука.

Сигурно инфото е полезно, но е ужасно скучно. Освен това на тия двамата това им е работата, дявол да го вземе. Т.нар. магистрала "Хемус"  я знаем - късане на нерви и строшени коли.

 

Има обаче и готини новини. Петък е. 50 000 щастливо скатали се от работа българи поемат след обед към Гърция. 10 000 - към Сърбия – за як купон и изгоден пазар.

Трети хващат към нашето Черноморие. Шофьорите натискат газта и клаксоните. Нервят се, псуват, изпреварват шоково, засичат колегата-тъпанар. Знаете как е. Шофьорите пътуват към мястото, където след няколко часа ще бъдат щастливо купонясващи. Чака ги пиячката, салатите, флирта, свободата. Децата са при бабите – йес! Секс, наркотици и чалга. Балканска. И балканска кухня. И балкански еротични сценки – целувки, кючек, шамари и сълзи.

 

Кулинарна вметка:

 

Лаврак на скара

 

Продукти:
няколко риби
– според компанията
зехтин
розмарин
лимон
босилек
сол

Приготвяне:
Изчиствате рибите и ги
посолявате на вкус. Намазвате ги със с марината от зехтин, розмарин и босилек. Който е интелигентен, знае, че и малко настърган добре узрял домат няма да навреди, защото ще направи коричка. Схванахте ли?
Нарязвате лимоните на колелца и слагате по няколко вътре в рибите.


Хубаво намазвате с мазнина рибите от вън.

Палите скарата, слагате престилката, след това слагате ричите на нея. Малко от едната страна, после от другата.

Отстрани на рибите сложете нарязани тиквички, син патладжан, лук. Ароматът ще ви омае. Това е страхотна гарнитура.

Проверете отговорника за бирата дали е взел достатъчно количество и дали са в хладилника. Ако ви се пие нещо по-твърдо нека е две-три ледени ракийки или узо. Водката действа зле, честно.


Риба и зеленчуци на скара, готина музика, много бутилиран материал, кръшни жен  – това е раят!

Тези благини вас чакат...

 

Петък е денят, когато на светло излизат вещици, кикимори и всякакви духове. Появяват се и извънземни – там, където пиячката е надвила здравия разум. А за какво ви е той, пита Деймор Кбуто от Танзания, отговорник за петъчните вихри в клуб в Дар ес Салаам. Според него няколко ледени коктейла взривяват кръвта, тялото поема по свой път, а съвестта ляга да спи. Среща на бира в... събота сутринта...

 

В Русия петък е ден за заплата. Жената чака съпруга в къщи. Изпържила е яйца, нарязала е краставички и е отворила бутилка вино. Чака. Чака... В 22,30 входната врата се отваря. Влиза той. Влиза е много силна дума. Моряшка стъпка по време на щорм. Усмихва се. Не говори. Не може да говори. Пиян е до козирката. Пятница? Зараплата?... Аааа... Тази нощ съседа ще се радва на чуждо женско тяло. Ако е оцелял в минното поле петъка...

 

Вие сте интелигентни и искате летният купон да е пълноценен, патриотичен и прогресивен. Защото сте готини... Тогава продължете да четете.

 

Мариновано агнешко на скара


Необходими продукти:

 

1 кг. агнешки котлети, 1 връзка магданоз, 1 лимон, 1 ч.л. риган, 100 мл. Зехтин, черен пипер сол. Това го казват тия от българските кулинарни шоута. Не им вярвайте напълно. Сложете в маринатата бяло винце, малко мед (една лъжица за 6 котлетчета и повече, ако компанията е голяма) и задължително от американските барбекю сосове с уиски или бърбън.


Начин на приготвяне:

Смесват се лимоновия сок, зехтина и ригана, и се загряват в тиган за сотиране, докато леко заврят. Варят се няколко минути и се отстраняват от котлона. Прибавяте добавките от нашето въображение. Омесвате котлетите с получената смес и ги оставяте да се излечават там няколко часа. Ако ги сложите предната вечер – браво на вас.

 

Котлетите се пекат на добре загрят грил/скара, като се обръщат от време на време и се намазмат обилно с марината.

И бира, бира, бира...

Страхотия е, пробвайте!

Петък. Ден на шофьора, пияча и сваляча...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6641 |25.06.2017 Отпада забраната за движение на тирове в петък и неделя . 0| 6273 |22.06.2017 Живакът гони 36 градуса в петък . 0| 4994 |14.04.2017 Хиляди минаха под плащеницата на Разпети петък . 0| 3783 |14.04.2017 Цял ден издирват шофьора, прегазил жена на пешеходна пътека в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads