Реклама / Ads
6| 4466 |24.03.2021 НОВИНИ

Петър Никленов: Трагедията ни е, че допускаме проблемите в България да се решават от телефона на Борисов

.
Петър Никленов
Трагедията ни е, че допускаме проблемите в България да се решават от телефона на Борисов. Това каза в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по Евроком пловдивският предприемач Петър Никленов, собственик на ФК „Векта“, който продължава съдебната си битка да стопанисва базата на футболната школа под тепетата, но под ударите на административната машина.
 

„Познавам се с Бойко Методиев Борисов още откакто беше главен секретар. Посрещали сме го, заедно сме играли футбол, децата са играли с него. Той е информират за дивотиите, които се извършват от страна на Иван Тотев. Въпреки че Борисов има възможност, просто беше въпрос на един телефон, той не прекрати това издевателство. Когато говориш за морал, би следвало да покажеш такъв. За какъв морал говорим от страна на Борисов, при положение, че той допуска това издевателство?“, чуди се той.

 

„Аз съм един от малкото хора, които развалят дисциплината и вместо да си купувам коли, вили и къщи, аз инвестирам много пари в клуба. Всички хора, които бяха ангажирани с отбора спомогнаха той да се превърне в оазис, той се превърна в една от спортните емблеми на Пловдив. „Векта“ беше един от най-силните клубове в България, беше неприятен съперник и за софийските школи, обясни Никленов.

 

„За мен децата са кауза. Те нямат друга възможност да станат мъже, освен спорта. Всичко беше прекрасно, докато не се сблъскахме с лични интереси на една група хора около лицето „Маминия“ (кметът Иван Тотев)“, добави предприемачът.

 

„През 2006 г. „Векта“ влезе във владение на имота, върху който тренира. Върху цялото начинание съм инвестирал над 1 млн. лева. Съществува акт номер 128 от 1998г., който е за публична общинска собственост. Според него Община Пловдив се опитва да се легитимира върху спорен терен, който е от 82 декара, техният акт е за 76 декара. Актът е по закон от 1997г. Всеки един акт си има съответните реквизити, а в този е написано Община Пловдив. Няма как да се позовават на този акт, който е за държавната публична собственост, а те да пледират, че е общински“, разказа той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4901 |21.03.2021 Полк. Петър Петров е един от задържаните за шпионаж. Съдът реши - остава в ареста . 25| 5766 |19.03.2021 Политологът Петър Чолаков: COVID кризата се използва като политическо оръжие . 5| 4304 |19.03.2021 Петър Ганев: Локдаунът ще удари тежко най-вече малките предприемачи . 10| 3435 |18.03.2021 Петър Витанов: Дигиталните сертификати няма да навредят, а ще помогнат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads