Реклама / Ads
0| 3727 |24.01.2020 НОВИНИ

Петър Витанов в Стара Загора: Работим за повече средства за най-изоставащите региони

.
Петър Витанов
„Сериозно сме обезпокоени от дискусиите за намаляване на средствата в бъдещия европейски бюджет, подкрепящи сближаването между регионите. За съжаление, предвижда се парите за Кохезионна политика да бъдат намалени с 10%, за Общата селскостопанска политика - с над 15 %.
 

ЕС може да постигне общите си цели само ако разполага с адекватен на икономическите и социалните си цели бюджет.", подчерта ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов.

 

Той участва в дискусия „Новият Европейския бюджет - шанс за балансирано развитие на регионите" в Стара Загора.

 

„Ето защо е необходимо поставянето на ясни приоритети в европейския бюджет, които да отговарят на очакванията на гражданите ‒ а това несъмнено са финансовото обезпечаване на Кохезионната политика най-вече в посока ускорено догонващо развитие на изоставащите региони, на Общата селскостопанска политика, на мерките за борбата с неравенствата, миграцията, за повишаване качеството на образованието, науката и иновациите, сигурността и отбраната.", добави Витанов.

 

Витанов представи и основните характеристики на предложената от Европейската комисия инициативата за Нов зелен курс.

 

„Това е полезна инициатива сама по себе си, но ако при нейното структуриране се обърне сериозно внимание на регионалните разлики при разработване на конкретните предложения. Трябва да бъдат дадени и съществени гаранции по отношение на проблемите, с които се сблъскват отделни страни.", акцентира Витанов.

 

Ръководителят на българските социалисти в ЕП подчерта:„Нека държим баланс. Нека не се превръщаме в крайни екологични екстремисти, а да се погрижим за гарантираме социалните права на трудещите се в индустрията. Нека българското правителство си свърши работата, а не после да се опра

вдаваме с Европа, че ни принуждава да затваряме тецовете си. Очакваме сериозни мерки, така че сме да подготвим икономиката си за новия тип политики и да се възползваме от предложения за социална адаптация и преквалификация на заетите в тежките индустрии. Доживяхме Герб да ни обвинява, че предаваме страната си покрай Зелената сделка, маскирайки собственото си бездействие и нехайство с ЕС.", добави Витанов.

 



.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4270 |20.01.2020 Петър Витанов: Зелената сделка на ЕС крие много сериозни рискове за българската и европейската индустрия . 1| 5732 |20.01.2020 Доц. Петър Филков: Язовир ''Бели Искър'' е опасен при земетрeсения . 2| 5400 |17.01.2020 Петър Витанов: Минималната работна заплата трябва да се увеличи със 150 лв. . 1| 4096 |16.01.2020 Петър Витанов в Страсбург: Трансферът на историята към политика води до подмяна на историческата истина и към реваншизъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads