Реклама / Ads
0| 3060 |12.08.2021 НОВИНИ

Петя Михалевска, БСП: Третият мандат е възможност за излизане от кризата

.
Петя Михалевска
“Третият мандат е кризисен, но е възможността за нормалност и излизане от тази криза. Ако президентът Радев го връчи на БСП, ние ще предложим служебното правителство да стане редовно. Ще проведем разговори с всички парламентарно представени формации, освен ГЕРБ и ДПС.” Това заяви по ”България он еър” народният представител от БСП Петя Михалевска. Тя поясни, че левицата ще постави 5-6 приоритета с ясен срок за изпълнение.
 

“Виждаме много смущаващи реплики от Христо Иванов. Не може да се налага мнение на президента Радев на кого да връчи мандата. Това е негова отговорност и в неговото поле за действие. БСП е готова и в тази ситуация се държи най-адекватно.”, коментира Михалевска.

“Надявам се да има вразумяване, защото ни чакат много сложни месеци. В момент, в който чакаме ковид кризата, в момент, в който токът у нас е на исторически високи нива, когато всички стоки са поскъпнали разговорите в парламента са крайно неадекватни на това как живеят хората и какво трябва да се направи за тях.” поясни народният представител от БСП.

 

Петя Михалевска подчерта, че БСП успя да запази добрия тон и не начерта разделителни линии. Тя обясни, че левицата търси диалог и допирни точки с всички, освен ГЕРБ и ДПС, защото изпитанията пред България  в следващите месеци и година са много тежки и всички трябва да проявят отговорност.

 

“Без работещо правителство служебният кабинет е с вързани ръце. Не може да се актуализира бюджета. Не можем да приемем Закона за енергетиката, с който да намалим цените на тока. Не можем да приемем Закона за водите, с който да намалим цената на водата. Не може да се направи и преизчисление на пенсиите без правителство. 

Вече втора седмица не може да се вземе никакво решение.” каза Михалевска.

 

“В  тежката ситуация,  в която се намира страната, част от партиите се занимават с "Буджака" и "Росенец". Те са много далеч от дневния ред на хората от област Смолян, например. 

В села като Мугла, Кестен или в Бели дол хората нямат път. Там линейка не може да стигне до тези села. Тях не ги интересува нито "Росенец" , нито "Буджака" . Важните теми са пенсии, доходи, икономика, здравеопазване.

В момента губим ценно време.”, заяви Петя Михалевска.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3134 |11.08.2021 Нинова: Третият мандат е кризисен, но е и възможност . 6| 3334 |10.05.2021 Петя Аврамова говори пред Комисията по ревизия . 17| 4248 |07.05.2021 Петя Аврамова отрича да е познавала бизнесмена Илчовски /видео/ . 20| 5086 |26.04.2021 Кънчо Стойчев: Третият мандат ще бъде връчен на БСП, Радев няма да се конфронтира с Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads