Реклама / Ads

3| 4158 |27.08.2015

Петиция против строежите в Борисовата градина

.
Строежите са вече големи...
Петиция в интернет събира подписи за спирането на застрояването в Борисовата градина и в Южния парк. Инициатор е депутатът от БСП Георги Кадиев, който по-рано тази седмица публикува във "Фейсбук" профила си снимка от строеж до бившия увеселителен парк "Софияленд". Петицията е адресирана до общинските съветници и до премиера Бойко Борисов.
"Настояваме за прекратяване на възможностите за застрояване на парковете в София, за които са дадени възможности с приемането на общия устройствен план на града през 2009 г. Настояваме за промяна на общия устройствен план на Столичната община и на предложения подробен устройствен план на Борисовата градина, които да променят предназначението на терените на "Софияленд", който към момента е зона за спорт и атракции, предимно в околоградския регион, както и на терена в непосредствена близост - паркингът зад спортния център на Малееви, където в момента са започнали строежи и са смесени многофункционални зони", пише в мотивите на петицията.

Целият текст на петицията:

Уважаеми дами и господа,

Настояваме за прекратяване на възможностите за застрояване на парковете в София, за които са дадени възможности с приемането на Общия устройствен план на града през 2009г.

Настояваме за промяна на Общия устройствен план (ОУП) на Столична община и на предложения Подробен устройствен план (ПУП) на Борисовата градина, които да променят предназначението на терените на "Софияленд", който към момента е зона за Спорт и Атракции, предимно в околоградския регион (СА2), както и на терена в непосредствена близост - паркингът зад спортния център на Малееви, където в момента са започнали строежи и са Смесени многофункционални зони (СМФ1). Тези терени са неизменна част от Борисовата градина - Погребите и следва да бъдат отново Зона за градски паркове и градини (ЗП).

Настояваме за промяна на Общия устройствен план (ОУП) и по отношение на Южния парк, където по същата схема се предвижда отнемане на терени от парка, които под предлог да се използват за спорт и атракции ще бъдат застроени в частта около ул. Хенрик Ибсен и ул. Козяк. Към момента два значителни терена в този участък са предназначени за Зони за спорт и атракции в предимно градски район и предимно в околоградски район (СА1 и СА2).

Същото се отнася и за ъгъла на бул. Петко Тодоров с ул. Бяла Черква, който в момента е отнет от парка и е Смесена многофункционална зона (СМФ), позволяваща високо строителство на жилища и офиси в самия Южен парк. Настояваме за промяна на предназначението на тези терени на Зони за градски паркове и градини (ЗП).
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Проф. Търман: Оргазъм е репетиция за смъртта 7| 8230 |06.08.2015 . Ж. Бойчев: Не е нормално Борисов да протестира против себе си 11| 5441 |04.08.2015 . Протест против кмета на Созопол за защита на плажа Алепу 5| 4314 |01.08.2015 . Социалистите са против продажби от Държавния поземлен фонд 0| 4187 |29.07.2015

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ