Реклама / Ads
0| 9826 |13.08.2022 НОВИНИ

Петков: Направих грешки. Втори път не бих влязъл в коалиция с „троянски кон“

.
Кирил Петков Източник: Youtube
Втори път не бих влязъл в коалиция, където имаме „троянски кон“. Пред обществото ти получаваш целия негатив от общото управление и „ама имахме „троянски кон“ вътре“ звучи като оправдание“, заяви бившият премиер Кирил Петков и призна: „Направих грешки. Огромна грешка беше това със заплатата за Украйна, което казах. Получих вълна от критика, донякъде с право“.
 

„ГЕРБ няма бъдеще, докато Борисов е техния лидер. Ние няма да направим никаква коалиция с ГЕРБ, докато Борисов ги управлява. При него проблемът е много ясен – той е правил много грешки и според мен престъпления. Той няма как да позволи да се направи съдебната реформа, която на нас ни трябва, по една много проста причина – ако я направим, той ще влезе в затвора“, заяви Петков пред Дарик радио.

 

Бившият министър-председател е оптимист за следващия български парламент: „Миналият парламент само 4 депутата не ни достигнаха, за да имаме 121 депутата. Аз вярвам, че с правилната кампания, правилното информиране, този път тези 4 депутата ще са от другата страна. Ако всички се обединим върху мисълта това да се достигне, вярвам, че е абсолютно възможно. Ако имаме тези 121 депутата ще продължим това, което започнахме“.

 

Според Петков служебното правителство от една страна е нещо хубаво – дава възможност на нови лица да излязат напред, да пробият през статуквото.

 

„Не трябва да позволяваме този институт на служебно правителство да продължава за повече от мандата, за който е решен. Самият институт на служебното правителство дава на един човек цялата власт. Опасността е, ако дадем цялата власт на един човек за дълго време, независимо кой е той“, посочи той.

 

По повод твърденията на Министерството на регионалното развитие и благоустройство, че в газовата връзка с Гърция газ няма, Кирил Петков коментира: „Кадрите, които видяхме – да, сигурно някакви бордюри не са завършени, но тръбата е пълна с 40 бара. Важно е тази връзка да влезе в експлоатация, защото цената на количеството, което минава през тръбата, пада от 140 евро на около 30 евро. Толкова е голям маржът между пазарните цени на газа в момента и цената на газа, който ще тече по тази връзка, че ние нямаме право на нито един ден да забавим пускането на връзката“.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5166 |10.08.2022 Кирил Петков: Борисов да се пенсионира, дори Европа иска това. Радев не ми е политически опонент . 0| 3430 |29.07.2022 Кирил Петков: Газовата връзка с Гърция трябва да получи Акт 16 до края на август . 0| 3396 |28.07.2022 Кирил Петков: Енергийното министерство ще предложи договор за доставка на 7 кораба с втечнен газ . 0| 6857 |27.07.2022 Кирил Петков: Единият от реакторите на АЕЦ ”Козлодуй” да заработи с гориво от ”Уестингхаус”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads