Реклама / Ads
19| 5064 |11.12.2021 НОВИНИ

Петков: Започваме с възпиране цената на тока, пандемията и съдебната реформа

.
От понеделник министрите в проектокабинета стават министри на България и ще бъдем безкомпромисни за всяка стъпка настрани. Това заяви пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ и кандидат-премиер Кирил Петков след връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.
 

„Едно от най-важните неща в този момент ще бъде да овладеем цената на тока, защото сметките на ток пресират страшно много и бизнеса. Няма да дадем възможност да се увеличават цените на тока за битовите потребители. Втората стъпка е овладяването на COVID кризата с дългосрочна перспектива. Не може всеки нов щам да предизвиква нова вълна и да се затваря икономиката. Оттук нататък чрез убеждение, ще е опитаме да привлечен най-големите експерти в областта и да информираме българските граждани защо ваксинацията е толкова важна. Тези две мерки ще бъдат първите стъпки. След това един от първите закони, който се надяваме да променим, ще бъде свързан със съдебната власт и КПКОНПИ. „Нулева толерантност към корупцията“ ще бъде мотото на нашето правителство. Вярваме, че ще направим и една доста успешна комисия в парламента, която да бъде антикорупционна. Вярваме, че ще привлечем и хора, за които това ще е повече от работно място, това ще е мисия“, коментира Петков.

 

„До този момент тези министри, които са предложени от коалиционните партньори, са предложение на тези партньори и ние им даваме кредит на доверие. От понеделник тези министри стават министри на България. Това означава, че всички ще бъдат измервани под един аршин. Задачите и политиките сме ги обявили вече в самото коалиционно споразумение. Ще очакваме от тях ефективност и ще бъдем безкомпромисни за всяка стъпка настрани. Стабилността на коалиционното правителство ще бъде функция на това колко добре всеки един министър си върши работата“, заяви той.

 

„Фактът, че стигнахме до този момент да подпишем коалиционното споразумение вчера беше, защото отворихме един нов начин на комуникация – непрекъсната, а не на формални срещи. През комуникация се надяваме да можем да координираме 4-те коалиционни партньора. Те имат различни виждания, но проблемите са толкова големи и остри, че докато се справим с първите задачи, всички тези различия остават настрани. Над 90% имахме съгласие по повечето политики. Разликите не бяха ключови и нямаше червени линии“, допълни Петков.

 

„Ние от самото начало заявихме ясно, че единствената причина да тръгнем по този път е защото България има остра нужда от промяна. Ще вкараме всичките си усилия, ще съберем най-добрите хора в регулаторите, които досега не са работили, ще се надяваме да бъдем със стъпки напред в съдебната реформа. Да се надяваме, че българите, които са възложили огромно очакване в нас, ще са доволни от нашата работа“, заяви бъдещият премиер.

 

„Факт е, че днес е събота. По време на служебното правителство нямаше събота и неделя. Смятаме да работим със същия интензитет. Веднага днес дадохме структурата на Министерски съвет с идеята, че още в понеделник ще има гласувана на извънредно заседание. Няма да губим нито минута, защото знаме, че проблемите са много остри и са във всички сфери. Оттук нататък смисъла на правителството като служители на народа ще го върнем точно по този начин. Няма да има нито един лев, който ние следим, да бъде изхарчен по грешния начин. Ако някой си позволи да го изхарчи по грешен начин, ние ще се опитаме да го заловим“, добави той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2959 |10.12.2021 Кирил Петков: Надяваме се, че днес ще бъде подписано коалиционното споразумение . 4| 5215 |09.12.2021 Съдия Петко Петков: Цацаров прехвърли на Гешев лобито, с което да безчинства . 2| 3714 |09.12.2021 Нинова: Вече всичко е решено. Петков: Скоро ще има стабилно правителство . 15| 4162 |08.12.2021 Кирил Петков: Утре или вдругиден сме готови да вземем мандата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads