Реклама / Ads
17| 9038 |26.09.2021 НОВИНИ

Петков и Василев казаха как ще избегнем шокова цена на тока

.
Велико Търново Източник: БНР
Три неща трябва да бъдат направени, за да няма шокова цена на електроенергията през зимата, заяви Асен Василев в отговор на въпрос какви неотложни мерки трябва да предприеме служебното правителство за овладяване на кризата с цената на тока за бизнеса: „Трябва да си вземем евтиния азерски газ, трябва да си пуснем каскадите един гигават – това само по себе си драстично ще стабилизира цените.
 

Трябва да се пуснат дългосрочни шестмесечни или дванадесетмесечни договори, които да покриват 80 % от потреблението“.


Целта на коалицията „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев е да бъде първа политическа сила на изборите на 14 ноември. Това заявиха двамата на среща със симпатизанти във Велико Търново, съобщи БНР. Петков и Василев обявиха и какви неотложни мерки трябва да вземе държавата, за преодоляване на енергийната криза.


От „Продължаваме промяната“ ще водят преговори за управление и следизборно коалиране с всички партии, като условията към ГЕРБ са най-тежки, посочиха Петков иВасилев:


„Признаваме, че раздадохме 2 милиарда на 20 човека през Българската банка за развитие и никога това няма да се случва повече при нас и хората, които са участвали в това раздаване, ще си понесат тяхната отговорност“, заяви Петков.


„И ще бъдат осъдени, и ще влязат в затвора“, допълни Василев.


„Всичките дарения идват от хора, които покриват нашия критерий. Повечето са от ITфирми в София, собствениците на тези фирми“, посочи Петков.


Петков и Василев отрекоха твърденията на бившия премиер Бойко Борисов, че при управлението на първия служебен кабинет на Стефан Янев чуждестранните инвестиции са намалели драстично.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6109 |26.09.2021 Кирил Петков: Кръгът „Капитал“ на Прокопиев аз не знам точно какво означава . 24| 3864 |26.09.2021 Асен Василев: Бихме разговаряли и с ГЕРБ, ако подкрепят съдебната реформа . 15| 26459 |26.09.2021 Петър Волгин: Какъв общ път на ”Продължаваме промяната” и ИТН, след като А. Василев съди Тошко Йордяанов . 11| 5095 |26.09.2021 Петър Москов: Петков и Василев са толкова леви, колкото дясната ми обувка е лява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads