Реклама / Ads
6| 3339 |04.02.2023 НОВИНИ

Пламен Димитров, КНСБ: Разходите на хората стават все повече от приходите им

.
Пламен Димитров
Президентът на синдикалната организация КНСБ Пламен Димитров предупреди по Нова телевизия, че предстоят протести заради ниските доходи и все по-увеличаващите се разходи на хората. Димитров посочи, че е възможно пенсиите да не бъдат изплатени навреме, ако пощите започнат ефективна стачка. Димитров призова служебният кабинет да започне работа по създаване на новия бюджет, който да бъде приет от редовното правителство.
 

Президентът на синдикалната организация КНСБ Пламен Димитров заяви, че е важно "да се отмени усещането на хората, че обедняват все повече." Пламен Димитров посочи, че разходите стават повече от приходите във всяко едно семейство: "Доходите на хората не растат с темпа, с който цените в магазините. Хранителните продукти продължават да се повишават, независимо че инфлацията се поуспокоява. На годишна база цената на храните е нараснала с 26-28%. Олиото и яйцата пък биха всякакви рекорди."

 

Президентът на КНСБ Пламен Димитров отчете, че има напрежение в много сектори у нас: „Вече ¾ от работещите в „Български пощи” около 8000 души са се подписали за ефективни стачни действия. Те настояват за 25% увеличение на заплатите и 40 лв. увеличение на ваучерите, които се плащат всеки месец. Ако няма резултат от водените преговори, Пощите ще спрат. Това означава, че и пенсиите може да не се изплатят навреме.”

 
Президентът на КНСБ посочи, че инфлацията в България е висока заради спекулата: „Няма друго обяснение защо цените на основни стоки и услуги у нас са толкова по-високи, отколкото в някои наши съседни държави.” Димитров каза, че е важно да има прозрачно ценообразуване. Димитров призова служебният кабинет да започне работа по създаване на новия бюджет, който да бъде приет от редовното правителство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3413 |01.02.2023 Проф. Пламен Павлов: Неглижирането на 1 февруари 1945 е опасно за демократичното бъдеще на България . 2| 2989 |24.01.2023 Проф. Пламен Киров: Датата 2 април е най-подходяща за избори . 0| 2856 |23.01.2023 КНСБ: За издръжката на 3-членно семейство са нужни 2432 лв. . 4| 3021 |16.01.2023 Проф. Пламен Киров: Не е фатално изборите да са след Великден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads