Реклама / Ads
15| 4858 |14.12.2014 НОВИНИ

Пламен Димитров: Разбрахме се за пенсионната система

.
Успяхме да постигнем една формула, която да даде стабилност в главите и в сърцата и в умовете на много българи. От друга страна да намерим формулата как да подкрепим пенсионната система, така че финансово тя да бъде стабилна и да гарантира правата на осигурените лица.
 
Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров след срещата с премиера Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. На срещата бе подписан Меморандум за разбирателство между синдикатите и правителството.

Това, което ще решим, януари, февруари, до края на март трябва да бъде подкрепено и от опозицията в парламента. Ще настояваме, ще искаме тяхната воля и участие, за да е ясно, че когато договорим до края на март, а и подпишем всички, в следващите години 10-15-20, колкото можем, ще осигурим стабилността на пенсионната система, на публичните финанси и на правата на хората. И никой няма да се упражнява политически оттук нататък с тази материя, няма да я ползва преди избори, да дава на някого, да обещава, или да не дава, а всъщност ще спазва и ще изпълнява тези съвместни договорености, които ще имат най-вероятно и тежки въпроси.

Няма начин да няма увеличение сигурно на вноските, но занапред, не днес. Няма начин да няма увеличение на стажа, но занапред, не днес, заяви Димитров. Имахме споразумение от 2010 г., което започва с първа точка, под което стоят подписите на всички организации на работодателите, с изключение на една, ако не се лъжа, че сме съгласни всички да се криминализира укриването на неплащането на осигурителни вноски.

Така че кой си е променил мнението и каква е причината, е друг въпрос. Но съгласие е постигнато тогава. Понякога дори и да няма съгласие, ще трябва да има решение, подчерта Димитров. Не мисля, че дори полицаят на улицата трябва да се пенсионира по-рано от миньора под земята, добави още Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4275 |13.12.2014 Пламен Димитров: От 15 години правим реформа в пенсионната система и нищо . 15| 4091 |03.12.2014 М. Димитров: Путин иска да клекнем, но не става . 26| 5033 |02.12.2014 М. Димитров: Спирането на "Южен поток" е тактически ход на Путин . 16| 4332 |01.12.2014 Б. Димитров: Войната на цивилизациите започна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads