Реклама / Ads
20| 5946 |01.07.2019 НОВИНИ

Пламен Димитров: Не виждам как с 8 самолета ще вдигнем боеспособността, милиардите са за най-бедните

.
Пламен Димитров Източник: БГНЕС
”Аз съм завършил военно училище и не мисля, че трябваше да похарчим толкова средства за отбрана. Не виждам как с 8 самолета и няколко кораба ще повишим нашата бойна способност и готовност, като гледам какво седи на Юг от нас. Тези пари трябваше да се дадат за спешните нужди на най-бедните българи” Това каза пред БНТ председателят на КНСБ Пламен Димитров.
 

Миналата година не беше ясно какво ще бъде увеличението на ток, парно, вода, стоки и услуги. През тази и през следващата година трябва да се предприемат сериозни мерки и стъпки. В България има много работещи бедни. Цели сектори в културата, социалната сфера, здравеопазването получават минимални доходи. Ние сме поискали 18 млн. лева да бъдат насочени към тези сектори, обясни той.

 

Мога да се похваля, че и за 43 000 пенсионери отпадна тавана за пенсиите. Увеличи се размера на енергийната помощ. Всичко това се дължи на нашата работа. Аз знам, че това няма да стопли хората, но все пак това са някакви мерки, каза още синдикалистът.


Увеличението на ток, парно и вода ще изяде увеличението на пенсиите и ще се отрази на на по-бедните хора. Аз обичам числата да са точни. Другата седмица ще извадим цялостно предложение за данъчната политика и ще дадем предложение как едни 3-4 млрд. лева могат да влязат в джоба на българите. Има средства и те трябва да се харачат целево, посочи той.


"Не мисля, че с намаляването на ДДС ще паднат цените. Не вярвам, че ще има някакво отражение върху джоба на българина, като се намали само една ставка. Като намалим ДДС-то на учебниците, как ще паднат цените, като не се намалява ДДС-то на хартията, ДДС-то на печатеното? За да има някакъв резултат, трябва да се намали цялостната ставка на ДДС. Не трябва да бъдем популисти и трябва да предлагме реални неща. За мен това е приемането на необлагаем минимум. България е не само най-бедната страна в ЕС, но и страната с най-големи социални неравенства", обяви Пламен Димитров.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5374 |28.06.2019 Журналист: Пламен Георгиев представи четири различни суми за терасата си . 19| 9984 |28.06.2019 Фандъкова-Раймонда Диен брани терасата на Пламен Георгиев, строителят бил виновен . 9| 4364 |27.06.2019 Кметът на ”Слатина”: Ще проверяваме пак дали да се събори терасата на Пламен Георгиев . 4| 4945 |15.06.2019 Проф. Ангел Димитров: Северна Македония все още гледа на нас като на враг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads