Реклама / Ads
5| 5975 |01.09.2015 НОВИНИ

Пламен Трифонов гони социалистите във Видин

.
8 от 25 номинирани за общински съветници напускат листата на БСП заради Пламен Трифонов
8 от 25 номинирани за общински съветници напускат листата на БСП заради действията на председателя на Общинския съвет на БСП – Видин Пламен Трифонов . „Ние оставаме в БСП, но заради неговото поведение, ще сменим партийната организация”, заявиха те. Това стана ясно от пресконференция на група социалисти от Общинската организация на БСП-Видин. Димитър Велков, областен председател на младежите и зам.-областен председател по организационните въпроси, подчерта, че до края на седмицата близо 300 души ще се отчислят от Видинската общинска организация.
 

По време на пресконференцията социалистите категорично се разграничиха от стила на управление на Пламен Трифонов и ръководството на партийната организация, защото с действията си те не работили за партията и за идеята БСП. Според тях, криейки се зад идеята на партията, Пламен Трифонов и ръководството на партийната организация търсели само лично облагодетелстване.

 

"Този стил на поведение на председателя на Общинския съвет е вреден, ограничава инициативата на партийните членове и на съветниците", заяви Кръстьо Спасов, два пъти областен управител на област Видин.

 

От групата на социалистите, в която влизат както млади членове, така и дългогодишни деятели на партията, споделиха силната си тревога, че  с поведението и действията на Герго Гергов се уронва престижът и достойнството на една стогодишна партия, както и  на  членове и симпатизанти, поради което те се разграничиха и от Герго Гергов.

 

Социалистите подчертаха, че времето е показало, че личните му интереси и амбиции са надделели над отговорността да служиш на гражданите на Видин. „Той не отстоява идеята на БСП за солидарност. Не може и да подкрепим човек, който все още е следствен, пуснат под парична гаранция", категорични бяха те. Обща бе оценката на социалистите, че зад действията на Гергов и Трифонов стоят лични мотиви, задкулисни игри, политически заигравки.

 

Те подчертаха, че на общинската конференция е взето решение да не се издига кандудатура за кмет. "Предстои решение на НС, с което ще стане ясно дали ще бъде издигната една или друга кандидатура, която да олицетворява идеите на организацията, да затвърждава принципите за единство и справедливост и солидарност. Ние правим политика и нашата политика е принципна, а чрез действията си Гергов и Трифонов не работят за политиката на партията, която е насочена към гражданите на Видин”, заяви Димитър Велков.

 

Социалистите допълниха, че на общинската конференция е било решено да подкрепат кандидатурата на независимия кандидат за кмет Гергов от Инициативния комитет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4418 |27.08.2015 Гоним САЩ по бързина на спешната помощ-8 минути за критични пациенти . 2| 4337 |26.08.2015 Службите подгониха разпространителите на горива . 31| 5844 |24.08.2015 Сидеров: Натовци изгонили с фекалии руснаци от плажа в Лозенец . 2| 4962 |23.08.2015 Цацаров гони шефа на Спецпрокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads