Реклама / Ads
10| 8867 |05.11.2022 НОВИНИ

Плевнелиев: ГЕРБ и ”Продължаваме промяната” сядат публично на преговори другата седмица

.
Росен Плевнелиев
„Следващата седмица представители на ГЕРБ ще се срещнат и ще преговарят с представители на „Продължаваме промяната”. Разговорът между двете партии ще бъде публичен и пред камерите“. Това обяви Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012 - 2017 г.
 

Плевнелиев допълни, че от страна на ГЕРБ ще участва Томислав Дончев, а от ПП ще отидат Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер.


„Не сме спирали да говорим с партиите, срещи се провеждат непрекъснато“, заяви още пред Нова телевизия Плевнелиев.

 

Той обяви, че контактната група си говори с всички, като обърна внимание, че преди няколко дни при изпращането на немския посланик е говорил час и половина с Кирил Петков, с Асен Василев, Даниел Лорер и Лена Бориславова.


"Вие виждате, че контактната група започва да постига и резултати. Най-добронамерено аз благодарих, защото декларацията, която с д-р Паси подготвихме, вече постига резултати", посочи Плевнелиев и уточни, че това се е видяло при гласуването за американските изтребители и за Еврозоната.


"Ние имаме нашите канали за комуникация с всички, те ни се доверяват", каза още той.


От своя страна Соломон Паси каза, че декларацията, която са предложили от контактната група, е всеобхватна и се базира на геополитическите интереси на света.


Една от големите причини да се захванем с тази „мисия невъзможна“ е, че за трети път в последните 33 г. националният ни живот се определя от геополитиката“, каза от своя страна бившият външен министър Соломон Паси.


Първите два пъти са били при падането на Берлинската стена и след атентатите в САЩ на 11 септември 2001 г.


Соломон Паси каза още, че България трябва да положи всички усилия да си върне територията около устието на река Камчия, която е „руски анклав с размерите на Ватикана“.


„Това е ахилесовата пета на България, заради която Путин може да реши да атакува нашата страна“, предупреди той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8167 |05.11.2022 Ген. Атанасов съветва: Борисов да върне мандата на ГЕРБ, да подкрепи този на ПП и да стои в Банкя . 17| 5867 |05.11.2022 Отговорът на Промяната: Ще се отзовем на поканата от ГЕРБ-СДС, но няма да подкрепим мандата им . 4| 3516 |04.11.2022 Росица Кирова, ГЕРБ: Родителите ни са чели Пушкин и Гьоте, но не са дигитално грамотни . 6| 5663 |04.11.2022 Дилов от ГЕРБ: С боб, царевица, димни сигнали и гълъби да гласуват избирателите, ако искат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads