Реклама / Ads
10| 6740 |03.06.2011 НОВИНИ

Подгониха Ершов, заплашил с убийство охранител

.
Денис Ершов
Прокуратурата повдигна обвинение на скандалния олигарх Денис Ершов за побой над охранител и отправена заплаха за убийство, отправено към длъжностно лице. Това научи „Монитор” от източници сред разследващите.
 

Бизнесменът е бил извикан на разпит на 1 юни в 4-то районно в столицата, да даде обяснение  по случая. Заради тези престъпления олигархът е с наложена мярка за неотклонение подписка

Ако съдът го признае за виновен, Ершов може да получи до 5 години затвор.

Пред „Монитор” пребитият охранител Валентин Иванов обясни, че проблемът с Ершов започнал на 12 февруари. Тогава 48-годишният гард бил на смяна в централния офис на „Петрол”. Няколко часа след като започнал работа, бизнесменът пристигнал в двора на компанията с личния си автомобил „Порше Кайен” и с шофьора си Явор Илиев, който бил и лична охрана на скандалния олигарх.

„Ние имаме списък, в който е описано, че тази кола и Илиев нямат право да влизат. Затова отказах да ги пусна. Наложи се Денис Ершов да върви пеша. Тогава направи знак като пистолет с ръка, сложи си пръстите на челото ми и каза:

Ще те застрелям в десетката обясни охранителят. Оттогава още няколко пъти му повтарял, че ще го убие, защото го изложил пред всички служители на „Петрол”, като го накарал да върви пеш.

Още по-скандално поведение олигархът демонстрирал няколко седмици по-късно, когато нахлул в офиса заедно със зет си Арарат Кедилерли и още двама души. Дежурният охранител Ивайло Кирилов обяснил на олигарха, че може да пусне в сградата само него и роднината му, но не и двамата му придружители.

Ершов побеснял и започнал да псува и да вика. Обърнал се и ритнал Кирилов в лявата ръка, повалил неговия колега Христо Цветков и започнал да го души

По време на мелето пострадали общо 6-има служители на охранителната фирма, която пази „Петрол” АД. Всички те са си извадили медицински удостоверения и са подали жалби за побоя в 4-то РПУ в София.

„Първо ме би около 2 ч след полунощ. Удряше ме в раменете и шията. После, около 3,15 ч, отново слезе при нас и ме налагаше в корема, последно в 6 ч призори се повтори същото. Казваше ми, че съм неговата черна точка и ще ме убие”, разказа Иванов.

Според служители на компанията олигархът често пристигал видимо пиян и буйствал

в офиса на дружеството. Освен това оставал да спи в кабинета си в централния офис на „Петрол” и тормозел служителите с нетрадиционни желания и капризи. Постоянно мъкнел всякакви съмнителни типове със себе си, които също се държали грубо с персонала.

„Страх ме е, че ще ме убие. Затова помолих шефовете да ме преместят на друг обект. Аз имам жена и две деца, които са осиновени, ако нещо стане с мен, няма кой да ги гледа”, каза вчера пред „Монитор” Валентин Иванов.
За да се спрат вахканалиите на Ершов, съдружникът му Митко Събев издал заповед в компанията да не се допускат външни лица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5011 |20.05.2011 Подозират 14 души за убийството на Стефан от Варна . 0| 5060 |18.05.2011 Прибраха трима за убийството на 6-годишния Стефан . 6| 5306 |18.05.2011 Разкриха зверско убийство на момиче от петък 13-ти . 0| 4989 |16.05.2011 Обвинен в тройно убийство влиза в пандиза за 18 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads