Реклама / Ads
5| 3641 |10.02.2022 НОВИНИ

Прокуратурата набеди Демерджиев в лъжа: И той упражнявал „политическа атака“

.
Иван Гешев, Иван Демерджиев
Прокуратурата набеди бившия служебен министър на правосъдието Иван Демерджиев за лъжец. Повод за изблика на държавното обвинение бе телевизионна интервю на Демерджиев тази сутрин. Според подопечните на Иван Гешев изявленията му „могли да доведат българските граждани до заблуждение“
 

„Твърдението, че член на семейството на главния прокурор е бил съсобственик в търговско дружество, с предмет на дейност млекопреработване, може да бъде определено само и единствено като лъжа. Никога, нито Иван Гешев, нито член на неговото семейство, са имали каквато и да е собственост във визираната в интервюто „една млекопреработвателна компания“, нито в друга. Същото е лесно проверим факт в Търговския регистър, особено за юрист, адвокат и бивш служебен министър на правосъдието, какъвто е Демерджиев“, пишат от прокуратурата в право на отговор.

 

„Що се отнася до направените от Демерджиев внушения по адрес на наказателното дело, свързано с фалита на Корпоративна търговска банка, същото се намира в съдебна фаза от 2017 г., след внесен обвинителен акт от прокуратурата“, се казва още в съобщението на държавното обвинение.

 

„По отношение на останалата част от манипулативните твърдения на Демерджиев, следва да се отбележи, че ако същите са съдържали данни за извършени нарушения и/или престъпления, то в качеството си на служебен министър на правосъдието в периода от края на месец октомври до средата на месец декември 2021 г., той е бил длъжен, съгласно служебните си правомощия, да уведоми компетентните органи“, продължават защитниците на Иван Гешев.

 

И накрая – любимото на прокуратурата – да определя всичко, казано срещу нея или шефа й Гешев като „политическа атака“. И в този случай държавното обвинение определя казаното от Демерджиев в ефира на „Нова телевизия“ като „поредна политическа атака, преследваща нелегитимни цели“.

 

„За пореден път сме свидетели на твърдения, които не отговарят на фактите, водят до уронване на престижа на съдебната власт и рушат доверието на българските граждани в институциите“, твърдят подопечните на Гешев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4887 |10.02.2022 Проф. Михайлова: Прокуратурата се изживява като политически играч. Разпитът на Петков е лош пиар ход . 2| 3360 |10.02.2022 Демерджиев: Горещо се надявам още другата седмица Йорданова да внесе искане за отстраняване на Гешев . 10| 5509 |09.02.2022 Лена Бориславова: Не очаквам МВР да предостави информация на прокуратурата . 7| 3260 |09.02.2022 Прокуратурата ще изиска от МВР цялата информация за лицата от списъка на премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads