Реклама / Ads
22| 10666 |22.04.2020 НОВИНИ

Политолог за поведението на Бойко Борисов: Ориентализирана форма на пряка демокрация

.
Георги Киряков
Поведението на министър-председателя е ”ориентализирана форма на пряка демокрация”. Институциите, това съм аз. Демокрацията, това съм аз. Не ми трябват вече посредническите услуги нито на моята парламентарна група, нито на опозицията. Аз мога през конференции да общувам директно. Това е преводът на поведение в политиката на премиера Бойко Борисов.
 

Така политологът Георги Киряков коментира пред БНР политическата стратегия на Борисов във връзка с проваленото във вторник заседание на Народното събрание, на което той трябваше да бъде изслушан и да отговаря на въпросите на депутатите. 

 

"Извънредното положение му даде тласък да завърши нещо, което той отдавна свенливо практикува, т.е. досега не го показваше пряко. Сега е моментът да завърши тази своя визия за това как трябва да се управлява, според неговите представи, демократично страната. Това е някаква негова представа за функциониране на демократичните институции и правовата държава. Защото той и друго казва - "Върховенството на закона, това съм аз". 

 

Киряков уточни, че Борисов дава да се разбере, че разпределянето на парите минава през него, независимо, че това са пари на данъкоплатците, тъй като смята, че щом има пряка връзка с данъкоплатците през социалните мрежи или през брифингите, това е легитимен начин да взема информирано за гражданите решение.

 

Политологът коментира и настояването на БСП Борисов да се яви на парламентарен контрол, като обясни, че опозиционната БСП не може да избяга от дамгата, която ѝ е сложена отдавна, "че се опитва чрез такъв тип действия да извлича партийни електорални дивиденти".

 

По думите му много лесно оборимо е такъв тип поведение на левицата. 

В същото време заради кризата доверието в премиера и в управляващата партия се е повишило, изтъкна политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4872 |22.04.2020 Десислава Атанасова: Не сме бойкотирали изслушването на г-н Борисов . 5| 7334 |22.04.2020 Депутатът Красимир Янков: Поведението на Борисов е опасно, като на онзи шофьор в джипа . 25| 5173 |21.04.2020 Корнелия Нинова: Бойкотът на извънредното заседание е пореднaта стъпка към диктатура . 10| 6122 |16.04.2020 Следовател Бойко Атасанов: Прокуратурата работи по анонимки в пеевските медии /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads