Реклама / Ads
21| 5142 |26.08.2009 НОВИНИ

Политолог препоръча бурканите; идвала тревожна зима!

.
Безобразно източване на държавата през последния мандат, а оттам систематична грешка, отчете Р. Бъчварова. Предишните нагли, присмехулни физиономии от Станишевото управление докараха безобразно наследство, смята Е. Дайнов.
 

Някои медии започнаха да проявяват известна опозиционност, но повечето се надяват, че това правителство ще отдръпне България от пропастта, каза по БТВ политологът Евгений Дайнов.

Всяко ново правителство започва с период на положително отношение, но сегашният състав на правителството работи много активно, а това, което се случва,е същото, което обществото очаква, каза по темата началникът на кабинета на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова. Поведението на партията, която днес управлява, създаде тези обществени очаквания. Най-големият плюс е, че в последните две години ГЕРБ и Борисов следваха една линия на поведение, обобщи Бъчварова, но направи уговорка, че през лятото хората са доста по-търпими.



Не може човек да не симпатизира на хора, на министри, които гледат тревожно и назовават нещата със собствените им имена. Особено, когато ги сравняваш с предишните нагли, присмехулни физиономии от Станишевото управление, квалифицира Евгений Дайнов. Винаги, когато тези хора управляват, наследството е безобразно и ако не се преподреди страната, ще има тежка зима. И, ако тогава не са проведени ефективни спасителни действия, изопнатите физиономии на министрите няма да помогнат, защото хората ще ги заболи, добави Дайнов.

Безобразно източване на държавата се е случило през последния мандат и ако това става винаги, значи има систематична грешка. Ключът на успеха на това правителство е да разбере защо се е случвало това и да не се качи на същата шейна. Формулата, по която беше съставено предишното управление, е благоприятствала такава практика, обясни Бъчварова. Не просто някакви хора трябва да понесат наказание, но цялото общество трябва да получи урок, че, който бърка в кацата с меда, ще получи санкция, каза още тя.

Това е поредното начало на поредната европеизация на България, вметна Дайнов.

Трябва да се създаде такава устойчива система, която да не допуска всичко това да се повтори. Ако сега се прави снимка на цялата картина, сред това ще започне конструирането й по правилата, добави началникът на кабинета на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова.

Хората вече не са толкова глупави, та да чакат чудеса от Марс. Те трябва да се мобилизират заедно да минем през критичните моменти, препоръча Дайнов, според когото сега вече се е заговорило на ясен език. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5887 |17.10.2008 Галеви: Алексей Петров ни препоръча Румен Петков . 6| 4744 |13.05.2008 Свиване на разходите, препоръча министър Орешарски . 6| 6417 |30.03.2008 "Галеви" препоръчаха да не се иска оставката на Румен Петков . 2| 5303 |21.07.2007 “Агентурното минало на Първанов е бреме за България”, твърди политологът Хайнц Брам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads