Реклама / Ads
1| 2814 |16.09.2022 НОВИНИ

Политологът Георги Киряков: Много повече пари се хвърлят в тролски фабрики, отколкото в реклама на идеи

.
Георги Киряков Източник: стопкадър, bTV
Много партии хвърлят огромен ресурс в социалните медии, за да вдигат пушилка, да създават впечатление, че това, което се предлага, е лъжа. Много повече пари се хвърлят в тролски фабрики, отколкото в реклама на идеи. Това каза пред БНР политологът Георги Киряков.
 

„И партиите, и политиците никога не са имали много полезни ходове в една предизборна кампания. Не могат да се разполагат прекалено много в политическото поле, защото трябва да привлекат възможно най-голям кръг гласоподаватели. Всяко усложняване на кампанията или всеки опит да се обяснява дадена политика ще предизвикат отегчение или неразбиране“, коментира той и посъветва партиите и политиците да опростяват изказа си.

 

„Колкото повече хора искаш да обхванеш, толкова по-прост трябва да е слоганът ти. Социологически закон е - простото послание достига до по-голяма публика. На хората трябва да се обяснява. Някои политици през последните години умело се възползваха от това. И успяха през тази формулировка да държат властта успешно и дълги години. Колкото повече интелектуалничиш, толкова по-малко публика привличаш“, смята Киряков.

 

По думите му в тази предизборна кампания преобладават клишетата.

 

„Положително в нея е, че партиите не си позволяват да лъжат на едро. Всеки трябва да стъпва внимателно, защото политиците знаят какво предстои, ако влязат в управлението“, изтъкна политологът.

 

Според него няма индикации за масивно преразпределение на електоралните ресурси: „Няма да може да се състави стабилно правителство. Колкото повече партии има в парламента, толкова намалява шансът за стабилно управление. Моята прогноза е, че няма да се стигне до съставяне на кабинет“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9114 |16.09.2022 Политологът Марая Цветкова: Този път президентът участва в предизборната кампания със знак минус . 0| 4512 |15.09.2022 Икономистът Георги Ангелов: Няма да се умира от липса на ток и газ през зимата . 0| 3192 |13.09.2022 Началник на сектор и началник на група в столичната „Пътна полиция“ помагали на Георги Семерджиев . 0| 3004 |09.09.2022 Георги Лозанов: Дали се измъкнахме от Русия, или не, ще видим на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads