Реклама / Ads
1| 2740 |21.09.2022 НОВИНИ

Полицейска акция в Разлог и Банско срещу купуване на гласове

.
Автомобили на полицията и жандармерията блокираха основните пътни артерии в Разлог и Банско тази сутрин. От областната дирекция на МВР потвърдиха, че се провежда мащабна операция срещу битовата и конвенционална престъпност, в това число и престъпления срещу политическите права на гражданите, съобщава БНР.
 

Проверени са десетки дърводобивни и преработвателни предприятия, както и търговски обекти, в които има съмнения, че купуват гласове за предстоящите парламентарни избори.

 

Мащабната операция, разпоредена от Главния секретар на МВР, стартира от Разлог, където е най- голямата концентрация на дърводобивни и дървопреработвателни предприятия, заяви на брифинг областният директор на полицията - старши комисар Георги Кандев, като подчерта, че спекулата с цените на дървата за огрев е обвързана с изкуствено създадения дефицит и използването му за предизборни цели:

 

"Колеги от Икономическа полиция проверяват вече добити дърва пред гражданите, провеждат беседи с тях дали някой не им е оказвал влияние за това за кого да гласуват. Това е известна от миналото схема "глас срещу дърва".

 

В обсега на акцията са и търговски обекти , в които се продават акцизни стоки: 

"Защото в магазините е възможно да има т.нар. тефтери с вересии, което предразполага от своя страна и проверка, по-задълбочена, по отношение на купуването на гласове".


Проверките, в които участват 45 служители на икономическа полиция и Главна дирекция "Жандармерия", както и представители на НАП, БАБХ и Регионалната дирекция по горите, обхванаха и съседните общини Банско, Белица и Якоруда. 

 

До момента са проверени 15 търговски обекта и 8 дърводобивни фирми, 74 МПС и 96 лица. За продажба на акцизни стоки без бандерол е задържано едно лице. 

Акцията на полицията ще продължи през цялата седмица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5115 |21.09.2022 Световната реакция след мобилизацията на Путин /обновена/ . 0| 2541 |20.09.2022 Задържаха лихвари в Бургаско, акцията е срещу купуване на гласове . 0| 2626 |20.09.2022 Акция в Русе, проверяват се шофьори и коли в уязвими махали . 1| 2627 |16.09.2022 Акция срещу дилъри на гласове в Пазарджик, цял квартал е блокиран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads