Реклама / Ads
24| 10847 |19.01.2015 НОВИНИ

Полк. Ников за Фрог: Единственият плюс на Гл. секретар на МВР e, че е зет на Камен Пенков

.
Тодор Ников
Главният секретар с мед да си го помажем. Единственият му плюс на Светлозар Лазаров е, че е зет на Камен Пенков. Аз го сравнявам с професионални ръководители на това ведомство. Разликата между дядо Григор Шопов и него е звездна. Не може и дума да става за сравнения , макар че седят на едно и също място.Това заяви известният анализатор и бивш съветник на вътрешния министър Тодор Ников.
 
Понятието професионален ръководител на службите изисква максимална грамотност. На мен да ми предложат този пост,  няма да се съглася, защото не ми достига грамотност. А той се перчи.Задвижването на тази система е много сложна работа. Да оставим булевардните щуротии, че всеки се мисли за експерт в системата на МВР. Няма такова нещо. Ситуацията е толкова сложна и напечена и от нея почти няма изход.Дори на Бойко Борисов му е ясно, че тази материя е по-сложна, отколкото и той си я представя. Това не е да пазиш някой, това не е достатъчен опит, обяснява бившият шеф в МВР.

Когато държавата се разклати става страшно. Когато котката я няма, мишките играят, ето затова са тези показни убийства от началото на годината,коментира Ников. Държавата отстъпва. Вътрешният министър, който общо взето е грамотно момче, се опитва да въведе ред в администрацията, която заема тридесет процента от състава. В тази връзка е и новият начин на пенсиониране и приемане на служители. Чест му прави, че събра кураж да го направи.Но трябва да се задвижи и борбата с престъпността, допълни той.

Бях писал един доклад преди четери години. Това, което сега преживяваме, събуждането на терористични клетки , съм го описал сякаш е днес. Лошото е, че в момента нямаме защита. Нямаме дори вариант на защита.Вижте какво става в Англия - увеличава  агентурния си апарат двойно. Франция копира Акта на патриотизма на Буш и вменява като конституционно задължение на френските граждани предаването на всякаква информация. Ние бягаме в обратна посока. Докато не се ликвидира Комисията по досиетата, докато не се поставят нещата на мястото им, да се кажат с истинските им имена, всичко друго е бошлаф работа, категоричен е опитният експерт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5352 |16.01.2015 Шефът на БДЖ пред Фрог: Знам как да се натрупат 210 млн. лв. . 17| 5610 |16.01.2015 Анализатор пред Фрог: Политиците да са нащрек с енергийните експерти на Кери . 4| 15481 |16.01.2015 Първо във Фрог: Бандата на Мила Георгиева застреляла Манджуков? . 27| 11307 |16.01.2015 Адв. Екимджиев пред Фрог: Борисов и Горанов спряха делото на КТБ във ВАС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads