Реклама / Ads
1| 4486 |01.10.2020 НОВИНИ

Поредно признание за „Софийска вода“ от ВиК общността

.
„Софийска вода“ АД, част от Веолия, спечели обявения конкурс на Българската асоциация на водите (БАВ) за „Най-добра пречиствателна станция за питейни води“. Резултатите от него бяха обявени по време на Националния семинар, посветен на питейните води, проведен в Старосел.
 

Целта на обявения национален конкурс бе отличаване на най-ефективните използвани технологии в пречистването на питейни води, като за целта участниците трябваше да отговорят на предварително зададен подробен въпросник.

ПСПВ „Бистрица“ е пусната в експлоатация през 1999 година и понастоящем обработва основната част от водите, идващи от яз. “Искър“ за питейните нужди на София /около 800 000 жители/. Технологията на пречистване позволява отстраняването на регистрираните на вход отклонения по всички микробиологични показатели, появяваща се мътност и оцветеност, както и епизодични несъответствия от алуминий и желязо, описани в таблица А на Наредба 9 за качествата на водата, предназначена за питейно-битови нужди. Заедно с мониторинговата онлайн система, качеството на питейната вода от ПСПВ „Бистрица“, както и в останалите пречиствателни станции на „Софийска вода“, се гарантира от Лабораторно-изпитвателния комплекс (ЛИК), разположен на територията на станцията, който следи непрекъснато параметрите на влизащата сурова и излизащата пречистена вода.

От 2010 година, когато Веолия влиза в „Софийска вода“, в ПСПВ „Бистрица“ са извършвани реконструкции на различни части в станцията, които подобряват нейната ефективност и сигурност и оптимизират експлоатационните разходи. В момента на територията й е постигната 100% автоматизация на управлението на процесите.

Паметният плакет и грамота бяха връчени на Владимир Стратиев, член на Борда на директорите на „Софийска вода“ АД, лично от Министъра на околната среда и водите Емил Димитров. По повод заслуженото отличие на екипа на станцията Васил Тренев – Изпълнителен директор на „Софийска вода“ АД сподели: „Това е поредното признание за отличната работа и постижения на екипа на ПСПВ „Бистрица“, една от витрините на ВиК оператора „Софийска вода“. Искам да подчертая, че това отличие е завоевание на мениджърите, специалистите и хората от станцията и просто искам да кажа, че аз и всички сме горди с тях, защото технологиите без техния труд не биха дали същия резултат.“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4276 |30.09.2020 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от жк. „Студентски град“ . 23| 7280 |28.09.2020 Румен Радев с поредно обръщение към нацията . 32| 19697 |25.09.2020 Васил Божков публикува ”самопризнанието на Бойко Борисов” (видео) . 0| 4489 |23.09.2020 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads