Реклама / Ads
0| 2667 |01.11.2022 НОВИНИ

”Пощенска кутия за бъдеще” ще подкрепя младежите, напускащи центровете за настаняване от семеен тип

.
Сдружението "SOS България" започна кампания в подкрепа на младежите, които напускат центрове за настаняване от семеен тип. Надсловът е "Пощенска кутия за бъдеще". Идеята е всеки, който желае да напише писмо до социалния министър с молба държавата да организира подобна социална услуга, която ще бъде в подкрепа на всички младежи, които напускат алтернативна грижа. Адресът е: sosbg.org/pisma.
 

Кампанията започва на 26-ти октомври и ще продължи до 25-ти ноември 2022г. Нейно лице е писателката Тери Турийска. За нея е важно да бъде въведана тази услуга: „Вярвам, че всеки младеж заслужава да бъде подкрепен в началото на своя самостоятелен живот. SOS Детски селища България имат чудесна програма, която прави точно това и смятам, че тя трябва да бъде достъпна за всички младежи, напускащи грижа. Затова нека напишем писмо до Министъра да въведе услугата“, споделя Турийска.

 

Годишно около 400 младежи, които навършват 18г. напускат алтернативната грижа и започват самостоятелен живот. 

 

Според различни проучвания и според самите младежи точно липсата на умения за самостоятелен живот е това, което ги спира да заживеят самостоятелно. Често част от тях се превръщат в потенциални жертви на трафик или други престъпления.

 

Социалната интеграция се оказва най-голямото предизвикателство пред младежите. За успешната интеграция е необходимо и намирането на работа, която е ключов фактор в постигането на самостоятелност.


Нуждата от съпровождане на младия човек в стъпките към самостоятелност от доверен възрастен, социален работник или друг специалист в първите 3 години след напускане на алтернативната грижа, е идентифицирана и доказана от Сдружение SOS Детски селища България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3062 |28.10.2022 Финална есенна кампания „Капачки за бъдеще”. Целта е да се купи неонатална линейка . 3| 2808 |30.09.2022 Към края на октомври ще е ясно какво казва черната кутия на разбилия се Су-25 . 1| 2557 |29.09.2022 Намерена е черната кутия на падналия Су-25 . 12| 3464 |04.01.2022 Надежда Нейнски: Предоговарянето със Скопие ще отвори Кутията на Пандора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads