Реклама / Ads
1| 4073 |02.03.2023 НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на ”българския вълк от Уолстрийт” за измами за 800 000 лв.

.
Юлиян Цолов
Юлиян Цолов, известен като ”българския вълк от Уолстрийт”, отива на съд, след като днес от прокуратурата му повдигнаха обвинение. От държавното обвинение уточниха , че става въпрос за поне седем случая на измами на стойност близо 800 000 лева.
 

Цолов е твърдял, че представлява фирма за софтуер, която е дъщерна на по-голяма компания. Уверявал, че може да извърши услуга, срещу която получавал договореното възнаграждение. Дейност обаче така и не била извършвана.

Цолов има забрана да напуска страната.


От Търговския регистър става ясно, че обвиняемият е създал фирма "Алтегис" ЕООД през 2014 г. с капитал от 100 лв., но го е представял за дъщерна фирма на известна компания, занимаваща се с дизайн, създаване на информационни социални мрежи, графичен дизайн и други.


По информация на bTV става дума за дружеството "Сентека", където отивали част от парите. Чрез "Алгетис" Цолов сключвал договори с различни фирми, като предлагал предимно поддръжка на сайтове или създаване на такива. Издавал и фактури, но не изпълнявал услугата, за която му е заплащано. Предполагаемата измама е действала от 2019 до 2022 г. Адвокатът му обжалва.


Цолов е наричан българския "Вълк от Уолстрийт", след като през 2003 г. е нает от "Леман Брадърс", по-късно бил поканен и от "Креди суис", а след това и от "Морган
"На "Уолстрийт" можеш да напуснеш по всяко време, но може и да те уволнят по всяко време. Няма едномесечно предизвестие, тръгваш си в същия ден. Дават ти два кашона да си изнесеш вещите и си отиваш моментално. Целта е да нямаш достъп до данните, за да няма злоупотреби", разказва Цолов пред NOVA през 2015 г.


В началото на кризата през 2008 г. е арестуван в САЩ заради разследване за злоупотреби, след 24 часа е пуснат под домашен арест, но бяга в Испания. "Това беше една от най-големите ми грешки. Инстинктът ми за самосъхранение надделя над разума. Тогава беше кризата и се търсеха изкупителни жертви. Говореше се за 30-40 години затвор", спомня си Юлиян Цолов.


В Марбея, Испания, е арестуван и осъден на 4 години затвор. "Ако не бях свалил гривната за проследяване и не бях избягал, щях да имам условна или минимална присъда. Това изтъкна и съдията", разказва още Цолов.


От 2013 г. е в България, а оттогава е женен и за Мис България 2006 Славена Вътева, с която имат две дъщери.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3305 |22.02.2023 Ново обвинение за прокуроския син Васил Михайлов. Пребил мъж и го е плашил с убийство . 19| 3635 |11.02.2023 Прокуратурата пак в БНТ. Обвинението сънува похвала, а не порицание в новия списък ”Магнитски” . 19| 7991 |08.02.2023 Александър Николов: Обвинението е, че България не се съобрази с изнудванията от ”Газпром” и Русия” . 1| 3164 |29.01.2023 Бойко Найденов: Да не се повдига обвинение на главния прокурор, но да има поне кой да го разследва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads