Реклама / Ads
0| 5644 |01.06.2007 НОВИНИ

Правителствена делегация да заминава за Либия, призовава адвокат

.
Италианският адвокат Джовани ди Стефано призовава наша правителствена делегация да замине за Либия в настоящия момент за разговори с Кадафи. Сестрите няма да бъдат екзекутирани, съдбата им ще се реши до края на юни.
 

 

Докато не бъде доказано, че българските медицински сестри, осъдени на смърт в Либия, са оклеветени, не може да бъде взето решение да бъдат освободени, смята италианският адвокат Джовани ди Стефано. Той обаче изрази по Дарик радио категоричността си, че медиците ни няма да бъдат екзекутирани. Според ди Стефано резултатите за това вече са налице. Той заяви, че въпреки срещата на българския президент Георги Първанов с Муамар Кадафи през 2005 година, тогава не е бил правилният момент, за разлика от сега, когато правителствена делегация трябва да отиде в Либия и да разговаря с либийския лидер. Италианският адвокат подчерта, че Кадафи не иска да има чужденци в затворите си и позитивният резултат от такава среща няма да закъснее.
Междувременно семействата на заразените със СПИН либийски деца заявиха, че са постигнали споразумение с британския премиер Тони Блеър, което може да спаси българските медицински сестри и палестинския лекар от техните смъртни присъди и да осигури медицинска помощ за болните деца, съобщава електронното издание на “Мидъл Ист Таймс”. Говорителят на семействата на заразените деца и директорът на Фондация Кадафи, която посредничи при разрешаването на случая, заявиха, че до края на юни може да бъде намерено решение на случая с медиците в Либия.
Британският премиер Тони Блеър посети Либия и се срещна с представители на семействата на заразените със СПИН либийски деца. Директорът на фондацията Салех Абделсалам определи тази среща като значителен напредък на двете страни и международната общност при намирането на решение на случая.
Фондация Кадафи се ръководи от сина на либийския лидер Муамар Кадафи, Сейф ал Ислам.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 87 |19.04.2024 Денис Прокопенко: Колко още опровержения на лъжите на Кремъл за "Азов" трябва да предоставим? . 0| 117 |19.04.2024 Нургюл Салимова не успя да запише най-впечатляващата победа в кариерата си . 0| 268 |19.04.2024 Цветелина Пенкова пред форум на Политико: Трябва да създадем нов индустриален план на Европа . 0| 427 |19.04.2024 Кардиолог: По-ниските температури означават по-голям риск от коронарни, мозъчни и други заболявания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads