Реклама / Ads
9| 4776 |20.05.2014 НОВИНИ

Прекратиха преписката срещу Румен Петков в СРП

.
Румен Петков
По преписката срещу Румен Петков, е постановен отказ от образуване на наказателно производство. Преписката в Софийска районна прокуратура е прекратена.
 

Това каза на пресконференция заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, предаде „Фокус”. „В методическото указание, което беше издадено за изборите, беше поставено, че проверките във връзка с купуване на гласове ще се извършват в максимално кратък срок, дори при възможност в рамките на 48 часа”, посочи Сарафов.

„В рамките на проверката, не е установено да е извършил каквото и да е престъпление, независимо какво се е случило – престъпление няма, съответно има постановен отказ от образуване на наказателно производство”, обясни той.
Главният прокурор Сотир Цацаров добави: „Изявленията на г-н Петков – без коментар. Нито мога, нито искам да повтарям или имам речника, поведението и начина на мислене на гражданина Румен Петков. Хората с тип мислене "джобно ножче” и асоциации, колкото и оригинални да им се струват, на самите тях, са останали твърде назад във времето и събитията, защото днес, струва ми се, не се ползват джобни ножчета”.
„Монетата има и една друга страна. Призованият гражданин, който и да е той – Румен Петков, Иван Иванов или който и да е – не може да бъде подложен на целево осветяване на явяването му от страна на медиите и от това да се правят внушения за виновност в каквото и да е – особено в сегашната предизборна обстановка. Поставя се въпросът - кой е режисирал всичко това. Ако сред вас има хора, които са присъствали на влизане и излизане на г-н Петков в сградата на СДВР, дали можете да ми кажете - кой ви е съобщил за това? Въпросът не изисква отговор, защото е много ясно, че имате определени източници и знам какво ще ми отговорите. Аз не го и очаквам този източник. Този, който е съобщил за присъствието на г-н Петков в сградата на СДВР, не е нито прокурор, нито служител на прокуратурата. Отговорът трябва да бъде даден от ръководителите на институцията, която е призовала гражданина Румен Петков. Прокуратурата не дължи такъв отговор, нито е тръгнала в неделя рано сутринта да събира представители на пресата заради едно лице, призовано в СДВР”, заяви Цацаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4817 |18.05.2014 Румен Петков на разпит за купуване на гласове . 50| 5163 |13.05.2014 ГЕРБ иска оставката на шефката на Сметната палата Лидия Руменова . 59| 8700 |07.05.2014 Румен Леонидов: Средностистическият простак трябва да разбере, че няма връщане на социализма . 25| 5931 |30.04.2014 Лидия Руменова оглави Сметната палата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads