Реклама / Ads
6| 2384 |18.08.2023 НОВИНИ

Премиерът Денков: Няма установена връзка между различните убийства, които се коментират най-много в медиите

.
Източник: скрийншот
”Установихме, че за момента няма установена връзка между различните убийства, които се коментират най-много в медиите”, каза премиерът Николай Денков след срещата му с представители на МВР и службите.

"Във връзка с убийството на Алексей Петров той заяви, че има твърде много различни линии, свързани с неговите позиции в ДАНС, във връзка с бизнес интереси, с определени престъпления, които са се случвали през годините. В момента се разследват различни мотиви за това престъпление, включително и възможност за отмъщение", каза Денков.

 

"Цялата информация показва, че самият Алексей Петров не се е чувствал застрашен. Ходил е без охрана на различни места. Самата охрана около него не е от професионалисти, които биха могли да го предпазят от организирано покушение. Защо е така - тепърва ще се опитаме да разберем", допълни премиерът.

 

По думите му се работи по няколко конкретни следи, но те не могат да бъдат представени публично.

 
Какви мерки ще се предприемат?

 

Институциите трябва да ускорят и обогатят обмена на информация помежду си – основно МВР, службите и прокуратурата, които работят заедно по разследванията.

 

"МВР заедно с прокуратурата ще сключат споразумение за координационен механизъм за обмен на информация и съвместна дейност, който е свързан само с наркотрафика и проблемите с трафика на мигранти. Днес се договорихме обхватът на това споразумение да бъде разширен, така че в него да влязат престъпленията срещу личността и борбата с корупцията“, поясни Николай Денков.

 

Част от този механизъм ще бъде и прегледът на всички сигнали, свързани с действие или бездействие, които биха могли да възпрепятстват разкриването на престъпления – така наречените чадъри.

 

„Второ – активизиране в пълен обем на дейностите, работата на институциите, които са свързани с придобиване на изпреварваща информация за подготвени тежки престъпления“, посочи още министър-председателят.

 

Четвърто – ще се разшири практика, която се е оказала много ефективна по отношение на телефонните измами и отнемането на МПС. А именно – там, където има лица с две и повече висящи досъдебни производства, в такива случаи МВР заедно с прокуратурата да направят преглед. При него се оказва, че събирайки информацията от различни досъдебни производства много по-ефективно може да се пристъпи към оформянето на обвинителен акт, който да влезе в прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2278 |18.08.2023 Кола се обърна по таван на магистрала ”Струма”, няма пострадали . 2| 2358 |18.08.2023 Иван Таков: Няма да позволим на неофашистите да скрият злодеянията си зад паравана ”израз на мнение” . 4| 2493 |18.08.2023 Има различни версии, но още няма задържан за убийството на Алексей Петров . 1| 2330 |17.08.2023 Киев: Украйна няма да може да използва изтребители Ф-16 през есента или през зимата на тази година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads