Реклама / Ads
5| 3072 |09.06.2021 НОВИНИ

Премиерът Янев: Надеждата за намирането на майор Терзийски не е голяма

.
Надеждата за намирането на изчезналия след инцидента с МиГ-29 край Шабла майор Валентин Терзиев не е голяма. Независимо от това операцията по неговото издирване продължава.
 

Това обяви пред журналисти служебният премиер ген. Стефан Янев, който е на мястото на инцидента. 

 

Търси се и черната кутия на самолета. Едно от местата, където се предполага, че могат да бъдат останките, е на голяма дълбочина от порядъка на 70 м. Възможно е да участват и съюзни сили, обясни още Янев. 

 

"Самолетът е изгубил връзка с радарното покритие. В момента спасителните операции продължават. За съжаление предвид времето, което е минало от часа на инцидента и всички налични данни по отношение температура на водата и течение и колкото и здрав да е човек, надеждите за намирането на нашия пилот майор Терзиев не са големи", обясни ген. Янев.

 

По думите му до края на деня ще се вземе решение как точно да продължи операцията.

Намерени са били вещи и материали, които да бъдат изследвани. Две работни групи работят, за да се установят всички детайли по инцидента.

 

Инцидентът с МиГ.29 стана късно снощи по време на международно обучение съвместно със сръбските ВВС. Учението е включва стрелба с артилерийско, бомбово и ракетно въоръжение, както и обстрели по светещи парашутни мишени.

 

В МиГ-29 се е намирал само майор Терзиев. Към момента единственото намерено е спасителната жилетка на майора.

 

Изпълнявана е задача по светеща цел. Объркало се е нещо в самата мишена, която е тръгнала да пада с по-висока вертикална скорост. Това е наложило допълнителна маневра от страна на летеца. Целта е била поразена, но малко по-след това връзката е била прекратена.

 

Майор Терзиев е пилот от първи клас. Това означава, че той може да бъде инструктур. До този момент не е имал никакви забележки по отношение на летателните качества.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2858 |09.06.2021 Няма да има правителствено заседание. Премиерът Янев пътува за Шабла . 5| 3293 |08.06.2021 Премиерът Янев бистри проблема с машините с шефа на “Сиела Норма” . 16| 3928 |07.06.2021 Стефан Янев: Ние сме тъжни шампиони. Корупцията е големият слон в стъкларския магазин . 13| 4250 |07.06.2021 Премиерът: Унизително е да получаваме информация отвън за корупционни практики у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads