Реклама / Ads
0| 3566 |01.02.2022 НОВИНИ

Премиерът назначи двама зам.-министри – на транспорта и околната среда

.
Източник: БГНЕС
Министър-председателят Кирил Петков назначи още двама заместник-министри – Дилян Берковски на транспорта и съобщенията и Мария Ачкова на околната среда и водите, съобщиха от пресслужбата на правителството.
 

Дилян Берковски е представен като магистър по комуникационни технологии от Техническия университет в Мюнхен, като притежава повече от 17 години професионален стаж в индустрията на информационните и комуникационните технологии. Според прессъобщението той има богат опит в планирането, внедряването и експлоатацията на облачни телекомуникационни и мобилни мрежи, центрове за данни и оптична инфраструктура.

 

През последните 4 години е работил в ирландската столица Дъблин, като последно е бил ръководител на глобалния екип за изграждане и експлоатация на опорната оптична мрежа на Amazon Web Services.

 

Мария Ачкова е назначена на мястото на освободения Петър Димитров. Тя е представена като юрист по образование. Работила е като юрисконсулт в областната администрация на Софийска област, в Държавна комисия по стоковите борси и тържищата (като началник на отдел "Правен"), както и в Комисията за финансов надзор (КФН) - главен експерт юрист в отдел "Разрешения". В периода 2006 - 2010 г. е началник на отдел "Правен" в столичния централен район "Средец"В периода 2011 г. - 2015 г. е работила в Министерството на регионалното развитие и благоустроството (МРРБ), занимавайки се с управление на европейски проекти и програми и с контрол на обществени поръчки.

 

След това в периода от 2015 г. до 2020 г. Ачкова, която е от "Демократи за силна България" (ДСБ), които са част от коалицията "Демократична България", е заемала последователно длъжностите кмет на район "Средец", както и заместник-кмет на същия район. Не е известно Ачкова да има експертиза в областта на околната среда и водите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3553 |31.01.2022 Премиерът Петков: Предстои повдигане на обвинения на уволненото ръководство на ”Булгаргаз” . 15| 4272 |30.01.2022 Човек на Цацаров: Ако премиерът има списък с хора, свързани с корупция, да го предостави . 12| 3968 |30.01.2022 Още утре! Премиерът иска проверки за шокиращите цени на осветлението в София . 16| 3210 |30.01.2022 Премиерът Петков с литературен гаф. Извини се, че объркал Толстой с Чехов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads