Реклама / Ads
0| 3268 |02.06.2022 НОВИНИ

Премиерът нито потвърди, нито отрече кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ

.
Кирил Петков, Бойко Рашков Източник: БГНЕС
Министър-председателят Кирил Петков нито потвърди, нито отрече възможността министърът на вътрешните работи Бойко Рашков да наследи Сотир Цацаров и да оглави Антикорупционната комисия. Припомняме, че такива слухове се появиха тези дни.
 

„Необходим е човек, който да ръководи КПКОНПИ така, че да се сбъднат обещанията, които сме дали на всички българи – да се преборим с корупцията в България. Мисля, че достатъчно дълго чакахме и този инструмент трябва да бъде използван срещу корупцията у нас“, категоричен бе Петков.

 

Според него Антикорупционната комисия към този момент не правела нищо.

 

„Коалиционните партньори трябва да се обединим около това, че е нужно ново ръководство. Мога да потвърдя за това, но вече за отделни хора и номинации – все още не мога. Това е един по-дълъг процес, а и коалицията е сложна“, коментира той.

 

„Бойко Рашков се справя много добре в този момент като министър на вътрешните работи. Лично аз му имам голямо доверие. Но за кандидатури за шефове на КПКОНПИ към този момент нямаме никакви лица, които искаме да споменавам. Трябва да има съгласуване. Не е добре преди това да се говори пред медиите“, лаконичен бе министър-председателят.

 

По темата Република Северна Македония Петков обясни: „Всеки път моно ясно го обяснявам и всеки път се прокрадват някакви страхове. Нищо няма да се направи без българския парламент. Това решение трябва да се вземе на национално ниво. Преди да вкарам тази въпрос в българския парламент, когато и да е това, никога няма да направи това правителство без тази подкрепа“.

 

Що се отнася до плана на Франция той заяви: „Аз лично не съм видял нищо черно на бяло. Разбира се, ние винаги сме открити и готови да разговаряме с всички наши европейски партньори, ако имат някакви смислени предложения. Те обаче трябва да са в рамковата позиция на България. Дори и да трябва да се потвърди рамковата позиция на България, аз ще мина през българския парламент“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3220 |01.06.2022 Проф. Емилия Занкина от Рим: Премиерът Петков да поиска оставката на Калина Константинова . 0| 3053 |26.05.2022 Премиерът на Беларус: Доставяме оръжие на Русия . 0| 17776 |25.05.2022 Зам.-министър Христанов потвърди, че се разследва бивш депутат, като подкупът му скочил на 6 млн. на година . 0| 3349 |25.05.2022 Премиерът Хегер: Ако Украйна се провали, Словакия е следващата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads