Реклама / Ads
14| 5637 |09.03.2012 НОВИНИ

Премиерът очаква 7-8 млн. лева от бонусите на Тройната коалиция

.
Б. Борисов
Тройната коалиция направи няколко човека милионери, казал премиерът на МС.
 

7-8 милиона лева ще влязат по сметката на МФ в БНБ, ако министри, зам.-министри и съветници от Тройната коалиция върнат взетите от тях бонуси, заявил в сряда премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на МС. Той съобщил още, че по сметката в БНБ са събрани 603 000 лв. Тогава Борисов поканил и лидера на ДПС Ахмед Доган да върне хонорара си от 1 млн. евро, получен за Цанков камък: "Само един пример ще ви дам за Министерство на финансите. Бившият заместник-министър Кирил Ананиев и съветник след това на президента Първанов е взел за неговия си мандат 540 хиляди лева. Призовавам в тази сметка да бъде преведен и хонорарът на Ахмед Доган. И цинизмът, с който Лютви Местан ме запита какво ще ги направим, ето какво ги направихме – половината ги уволнихме, другите си върнаха парите, да видим те какво ще направят сега. Така че, призовавам Станишев, всичките негови заместник-министри, министри, парите, които са взели от бордовете през своите години на управление… Защото им напомням и давам пример, че в Исландия бившият премиер за това, че е скрил информация за кризата, го разследва прокурорът. Медиите имат своите записи, в които Станишев обясняваше, че няма криза в България”, съобщава Борисов.

Тройната коалиция направи няколко човека милионери, те взели по над половин милион бонуси: “Вие, щом сте инициативен комитет, оттук – при Доган, милионите от хонорарите; при Първанов – от неговите съветници, които са били с толкова пари. Защото там има и друг – Чавдар Георгиев – и той е със стотици хиляди. И други. При Станишев – за други болни деца. Ще ви кажа горе-долу какви пари може да съберете, ако сте активни – не по-малко от 7-8 милиона. Те са много повече, но ако тези политически партии постъпят, както партия ГЕРБ. Поне 7-8 милиона минимум ще съберете. А ние ще ви помогнем, защото сме ги извадили от 2005 година”, са думите на Борисов.

И още от изявлението на премиера: "Милите медии, една седмица не спряхте да говорите за бонусите, до стотинка това, което са взели 2009-2010-2011 година, е преведено в сметката. Всичко е документирано с квитанции, с извлечения и с необходимите документи."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 7147 |09.03.2012 Най-високата заплата у нас - 3,9 милиона лева . 15| 5287 |07.03.2012 БОРКОР похарчи 2,5 млн. лева, но още не работи . 19| 5303 |05.03.2012 Премиерът отстъпи - връщат бонусите до сряда . 57| 5168 |02.03.2012 Премиерът подписа Фискалния пакт на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads