Реклама / Ads
23| 5846 |20.03.2013 НОВИНИ

Премиерът: Още от 3-тия ни ден започнаха упреци, оценки, дори равносметка

.
Марин Райков Източник: Булфото
На 11 май ще се почива, реши служебният кабинет. Неработният 2 май (четвъртък) пък ще се отработва на 18 май (събота). Проучва се цялата верига на ценообразуване в енергетиката, осведоми Райков.
 

Правителството промени приетото през 2012 г. решение за разместване на почивните дни през 2013 г., за да се осигури ефективната подготовка и нормалното провеждане на насрочените за 12 май парламентарни избори. С промяната определеният за неработен ден 2 май (четвъртък) ще се отработва на 18 май (събота), а не както предвиждаше предишното решение - на 11 май.

Ще бъдем насочени към три целеви групи. На първо място това са програми за заетост, тоест безработните, лицата с увреждания и лицата, на които е отказана целева помощ за отопление поради това, че доходите им надхвърлят с малко прага, каза Райков след заседанието на МС.

Към това правителство още на третия ден бяха отправени определени упреци, оценки, дори равносметка. На този етап концентрирахме своите усилия върху организиране на всички предпоставки за създаване на изборния борд, да предприемем стъпки за по-нататъшно снемане на цената на тока. Тя вече тръгна надолу, това е много важен резултат.

Предприехме проучване на ситуацията по цялата верига на ценообразуване в областта на енергетиката
, съобщи още премиерът
. Очевидно е, че има проблеми те протичат и от обстоятелството, че България не е изпълнила поредица ангажименти по отношение на решения на ЕС. Срещу България има наказателна процедура за това, че не са въведени в действия съответствия от мерки в третия енергиен пакет. Либерализацията дава голяма част от отговорите на хората, обясни Райков.

По повод шефа на Информационно обслужване проф. М. Константинов премиерът заяви дословно: "Да, аз съм взел решение, но ще го оповестя, когато приключи процедурата за избор на преброител".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 84| 6505 |12.02.2013 Премиерът: Едната цифра в сметките за ток да пишат на Костов, другата на Станишев, НДСВ и ДПС . 75| 7531 |22.01.2013 Премиерът: Социалистите много ги боли . 193| 7793 |16.01.2013 Премиерът: Не искам да оставя ядрени боклуци на децата си . 106| 6800 |03.01.2013 Премиерът: Г-жа Йотова да поиска оставката на Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads