Реклама / Ads
43| 7545 |06.05.2015 НОВИНИ

Премиерът загърби водосвета на армията, посланиците на САЩ и Русия също

.
Вводосвет на бойните знамена
Водосветът на бойните знамена започна със слово на патриарх Максим и водосмет на бойните знамена.Бригаден генерал Ставрев даде старт на водосвета.
 
Сред официалните гости на водосмета го нямаше премиерът Бойко Борисов, който не чу "На многоя лета" в чест на войската. Нямаше я и силовата вицепремиерка Меглена Кунева. Властта беше представена от няколко министри - Теменужка Петкова и Евелина Василева.  Първи бяха поръсени със здравец знамената, строените блокове, Пленелиев, Ненчев и вицеадмирал Николов, шеф на щаба на отбраната.

Водосметът мина и без руския посланик у нас Юрий Исаков . Сред представителите на дипломатическия корпус липсва и американският посланик Марси Рийс.

ГЕРБ бяха представени от народните представители Христо Гаджев, Станислав Иванов, Александър Нанков, Валентин Радев, Джема Грозданова.

От БСП дойдоха Корнелия Нинова и Ангел Найденов. Да присъстват на парада дойдоха й народни представители от други парламентарни групи, общински съветници и военни.

На парада дойдоха шефът на НРС Драгомир Димитров, на ДАНС Димитър Георгиев, главният секретар на МВР Георги Костов, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Българският патриарх Неофит подчерта в приветственото си слово, че историята ни има много свидетелства за упованието на българското войнство в Господа. Той пожела мирни и благословени години за народа ни и знамената светини да закрилят войнството и държавата.

„Стойте твърдо във вярата", пожела патриарх Неофит и допълни: „Всякога се уповавайте в Господа".

Последва „Многая лета" и камбанен звън, който отзнаменува финала на тържествения водосвет пред паметника на Незнания воин.

Почетени бяха загиналите воини и положени венци пред паметника на Незнайния воин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4358 |27.04.2015 Н. Цонев: Премиерът изразходва ресурса на вертолетите, за да превозва фолк певици и футболисти . 7| 4254 |20.04.2015 Иванов: Премиерът не е папа, за да решава бъдещето на ВСС . 7| 4239 |08.04.2015 Стоилов: Премиерът да даде информация за перспективите ни в енергетиката . 12| 4569 |31.03.2015 Бареков: Премиерът призна, че се страхува от мен, удовлетворен съм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads