Реклама / Ads
2| 4925 |01.06.2016 НОВИНИ

Премиерите на България и Румъния настояват за изграждането на новата газова връзка

.
Бойко Борисов
Премиерите на България и Румъния ще следят за изграждането на новата газова връзка между двете страни - стана ясно сред срещата на Бойко Борисов и Дачиан Чолош в София. Чолош даде висока оценка на България за опазването на границите в условията на бежански натиск.
 

Казах на премиера, че имате цялата наша подкрепа за всички действия, които предприемате срещу нелегалната миграция. Ние действаме по същия начин. Вие опазвате външната си граница като шенгенска държава, понеже България си върши много добре работата като външна граница на ЕС, това е голямо предимство не само за Съюза, но и за Румъния, каза премиерът на Румъния Дачиан Чолош.

 

Двете страни ще изготвят общо становище за отпадането на канадските визи за гражданите на двете държави. По този повод премиерът Бойко Борисов, цитиран от БНР,  заяви:

 

Аз мисля, че тази несправедливост към България и Румъния скоро ще отпадне, защото на практика и двете държави показаха, че се справят във всички случаи не по-зле, дори по-добре от много шенгенски държави. Така че, това, което казахте и за общата позиция, която изграждаме по отношение на канадските визи, разбира се, че ние сме да паднат, разбира се, с тези държави САЩ, Канада, ние сме в прекрасни отношения, но в същото време твърдо сме решени да защитим интересите и на българския и на румънския народ на гражданите им и те да пътуват без визи. Подготвяме и съвместно писмо, поканили сме техните министри да дойдат тук, да ги запознаем и с нашите шенгенски системи.

 

Борисов и Чолош са обсъдили предстоящата среща на върха на НАТО във Варшава и евентуално хармонизиране на позициите, така че да се поддържа източният фланг на пакта. Двете армии ще проведат и съвместни тактически учения в акваторията на Черно море.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4525 |01.06.2016 Екстази пак заля България и Европа . 25| 5465 |31.05.2016 Кр. Георгиева: Иска ми се българите да купуват еднопосочни билети за България . 21| 8049 |31.05.2016 Ген. Атанасов: Търсим президент, който е ”за” България в НАТО и ЕС . 98| 5969 |31.05.2016 Чакъров: Демокрацията е уруспия, Живков е от 3-те имена на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads