Реклама / Ads
1| 4663 |09.01.2023 НОВИНИ

Приятел на починалия парапланерист: Тома беше момче с голям кураж и голямо сърце

.
Тома Стоичков Източник: Facebook
Загиналият парапланерист при инцидента в Рила вчера е Тома Стоичков от София. Припомняме, че той е излетял с група парапланеристи от Маркуджик. Около 13 ч се блъска в един от прозорците на метеорологичната станция на връх Мусала. В акцията по спасяването му се включиха 10 спасители от ПСС- Боровец.
 

Извикан бе и военният хеликоптер „Кугар“, който успя да евакуира пострадалия мъж и да го транспортира в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, но по пътя Стоичков е издъхнал.

 

Ето какво написа във фейсбук групата Българска Крос Кънтри Лига негов приятел:

 

"Скъпи съмишленици, настъпи новата година и с нея дойде най-тежкият удар за мен и мисля, че за цялото Пара Общество. За съжаление нашият другар и безценен приятел Tома Стоичков е починал, вследствие на тежките травми, които е претърпял днес след инцидент на Мусала."


.

 

Оня ден си пиехме една теле ракия по случай празниците и днес вече го няма. Толкова сме крехки, по дяволите!!!

 

Щастието в този момент го е напуснало и съдбата му вече е в ръцете на Господ, който се надявам да се отнася така добре и почтено с него, както той се отнасяше с нас.

 

Тома беше момче с голям кураж и голямо сърце. В последно време му се беше отворил голям апетит за летене. Винаги предпазлив и знаейки възможностите си, летеше по подобаващ начин и не веднъж съм споделял облаците с него. 


.

Той ми беше като брат. Винаги отваряйки вратите на дома си за мен, участваше редовно на състезания, имаше мерак и на масата...

 

Каквото и да кажа още за него със сигурност ще пропусна нещо. Просто няма по голяма мъка и скръб за мен в този момент от това, че моето аверче Томи го няма вече...

 

Потънал съм в мъка и направо не знам къде съм!

 

Свързах се със сестра му и я помолих, ако има нужда от нас за нещо, че може да разчита на нас за каквото и да е било!

 

Не знам дали там където отива ще има възможност да прочете това, но:

 

Томи искам да знаеш, че винаги ще бъдеш част от мен, приятелю... Почивай в мир и нека твоето приключение не свърши дотук! Нека светлината, която излъчваше не спира да грее там, където и да си !!!

 

Обичам те завинаги!


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 45012 |08.01.2023 Трябваше да го пазите, а не да го убивате, крещял Медведев на ГРУ заради загинал олигарх, негов приятел . 27| 3446 |31.12.2022 Путин промени правилата за плащане на руския газ от неприятели . 7| 3279 |01.12.2022 Даниел Лорер, ПП: ББР пак е банка за приятелски фирми, прокуратурата бави разследване за Вълка . 0| 3027 |29.11.2022 Справедливост! Извергът, убил приятелката си в Плевенско, ще лежи в пандиза доживот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads