Реклама / Ads
43| 4759 |05.04.2024 НОВИНИ

ПП-ДБ си тръгнаха възмутени, нарекоха служебния кабинет "политическа наглост"

.
Кирил Петков Източник: БГНЕС
"Продължаваме промяната" си тръгнаха възмутени от консултациите с президента Румен Радев, след като чуха предложението на Димитър Главчев за проектокабинет. Председателят на партията Кирил Петков изрази възмущението си от назначаването на Калин Стоянов като вътрешен министър, както и от кандидата за правосъден министър Мария Павлова, заместник на главния прокурор Борислав Сарафов. Петков вижда "ярко политическо оцветяване" и при кандидата за министър на електронното управление - Валентин Мундов. По думите му Георги Гвоздейков ще бъде изключен от ПП, ако стане служебен министър на транспорта.
 

"Един служебен кабинет трябва да постигне безпристрастни избори. Изборът на Калин Стоянов е обида. Политическа наглост. Опитът да се покрие зависимост в служебния кабинет. Калин Стоянов първо беше предложен от ГЕРБ, и още тогава ние казахме, че той е ярка политическа фигура, която се свързва с  ГЕРБ, той е от тези фигури, които не могат да имат собствено мнение. Изборът му показва абсолютна "политическа наглост", заяви Кирил Петков.

 

Петков напомни, че кандидатът за правосъден министър Мария Павлова е заместник на действащия главен прокурор Борислав Сарафов. "От наша гледна точка той е олицетворение на превзетата и дълбока държава. Това отново е обида за нас като парламентарна група, която иска да направи правосъдието безпристрастно", каза Петков. "Абсолютно сме възмутени", допълни емоционално Петков.





"Г-н Мундров е министърът, който беше подменен в последния момент и който никога не беше дискутиран, така че да бъде приет. Това показва ярко политическо оцветяване по най-лошия начин. Двамата министри, от които ще зависят независимите избори, са отговорност на ГЕРБ. Може да имаме само хартиена бюлетина и купен вот в голям мащаб. Ние сме взривени от това предложение", коментира той.

 

По думите му Георги Гвоздейков ще бъде изключен от ПП, ако приеме поста служебен министър на транспорта.

 

След изявлението си Кирил Петков, заедно с останалите съпредседатели на ПП-ДБ, напуснаха залата.

 

Целия състав на проектокабинета - ВИЖТЕ ТУК.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2539 |05.04.2024 Бунтарско: Кмет излезе да работи на пътя . 35| 6997 |05.04.2024 Кои са номинациите на Главчев за служебни министри и как реагираха партиите? /видео/ . 4| 2422 |05.04.2024 Стефан Тафров: Руската агресия в Украйна сложи акцент върху ролята на НАТО . 2| 2601 |05.04.2024 Журналистът Силвия Великова: Живко Коцев не иска да остане с Калин Стоянов в предстоящото правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads