Реклама / Ads
6| 5792 |10.04.2019 НОВИНИ

Хр. Проданов: Заради Делян Добрев общинарите няма да се проверяват

.
Христо Проданов
Делян Добрев ще бъде подкрепен и този път от ГЕРБ, но оставката му ще бъде приета, заяви Христо Проданов от БСП в предаването „Тази сутрин”. Според него именно заради Добрев общинските съветници няма да бъдат проверявани. Това заяви в предаването „Тази сутрин” Христо Проданов от БСП.
 

Той посочи, че в общинските власти се раздават пари и така се генерира корупция.

 

"Имотният въпрос с Делян Добрев е свързан с негови близки. Важното е, че те са общински съветници от ГЕРБ в Хасково, което показва, защо толкова много се дърпаха управляващите да няма в Антикорупционния закон обхват на общинските съветници. Защото още в началото на миналата година, когато законът беше приет, щяха да лъснат много неща", посочи Проданов.

 

Проданов определи ситуацията в КПКОНПИ като нонсенс. „Няма как зам.-председателят да разследва председателя на КПКОНПИ и затова предлагаме да се поправи грешката, допусната миналата година. Когато се назначаваха членовете на Антикорупционния орган, ние от БСП настоявахме председателят да се назначава от президента, защото е надпартиен, но от ГЕРБ не се съгласиха“.

 

„Органът, който прави проверките е подчинен на правителството и на министър-председателя“, това го прави зависим, добави депутатът от БСП.

 

„Смятам, че ще се стигне до оставки в КПКОНПИ. Сега се предлагат поправки в правилата за назначаване. От БСП подозират, че правилата се правят, за да се избере определен човек, който вече е набелязан и няма да е с юридическо образование.

 

БСП няма да влезе в пленарна зала. Няма смисъл да говорим отново всичко, а управляващите да приемат каквото са си решили“, категоричен е Проданов.

По повод твърденията, че атаките идвали от двама олигарси и една партия, Проданов заяви: „Нека да излязат и да ги посочат“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4134 |09.04.2019 Службите подгониха селски кмет заради продажба на общински имоти . 2| 4457 |06.04.2019 Върнаха на работа полицая, уволнен заради катастрофата с бащата на Радев . 4| 4235 |06.04.2019 Заради сушата Порожанов не обещава запазване на цената на хляба . 1| 4097 |05.04.2019 ЕК: България е с най-голяма смъртност заради мръсен въздух

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads