Реклама / Ads
0| 3558 |06.10.2022 НОВИНИ

Проф. Андрей Чорбанов: Не е задължително да си в парламента, за да казваш истината

.
Проф. Андрей Чорбанов
Не е задължително да си в парламента, за да казваш истината. Това каза по БТВ проф. Андрей Чорбанов от ИТН.
 

“Говорих с много колеги и близки, те са гласували срещу мен, за да се върна в института . Всички хора, които не ме харесват, са гласували против мен, за да не се върна в института”, пошегува се той.  


Професорът уточни: “Не съм си правил глобален анализ. Винаги съм възприемал себе си като експерт. Да правиш политика е да можеш да реализираш идеи, които са добре за обществото или групи хора. Като експерт съм влязъл в политиката. Теми като наука почти не се споменаваха. Трябва да се генерират експерти. 


Ние сме коментирали преди изборите - напуснахме  коалицията, защото не се спазваше коалиционното споразумение. Ако ние сме били лошите момчета, би следвало сега да няма проблем и много лесно да се сформира каквото и да е, защото нас ни няма. За себе си не съжалявам за нищо.  След подробен анализ ще се излезе с решение къде какво се е случило. И така да реализираме програми.

 

Политиката не изглежда по начина, по който човек може да има идея. Хората ходят на научни конгреси, изказват мнения и опонентите им изразяват различни мнения. В парламента имаше много нечисти неща. Ако една група хора подхождат с не съвсем чисти намерения, това е опасно за обществото. То може да бъде подведено. Затова моралът е най-важен. 

 

В политиката има хора, които нямат качества, но са склонни да критикуват дефекти в останалите. Важно е обществото да вижда професионализма. Имам трима сина, които грешат, но е важно да намирам грешките. Но аз не се отказвам от тях. Важно е да има коректив.  


Най-новите варианти на ковид, се смятат, че не представляват инвазивна способност като вируса от преди две години. Вече не представлява такава опасност. Ако не се говори по медиите, хората няма да обърнат внимание. 2000 души на година умират от грип. Хора с проблеми трябва да се грижат за себе си ,но не трябва да се всява паника.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3328 |06.10.2022 Проф. Ива Христова: Очаква се много по-голяма грипна вълна тази година . 7| 3818 |06.10.2022 Проф. Вълчев: Партиите, които предизвикат нови избори, ще бъдат наказани като ИТН . 2| 4861 |06.10.2022 Анализаторът проф. Мангот: Ако Путин удари с тактическо ядрено оръжие, то ще е над Киев или Лвов . 14| 5407 |06.10.2022 Андрей Райчев: "Демократична България" може да пресече червената линия и държи ключа за кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads