Реклама / Ads
8| 9887 |16.09.2024 НОВИНИ

Проф. Недялков: Губим пилоти заради критична маса от грешки. Полк. Миленски: Заради пиар на президента

.
Владимир Миленски и Димитър Недялков
Какви са версиите за катастрофата в авиобаза „Граф Игнатиево“ и кой е отговорен за трагичния инцидент коментираха военният експерт, пилот и преподавател във военната академия проф. Димитър Недялков и полк. Владимир Миленски по Нова телевизия.
 

„Губим български военни заради критична маса от грешки, натрупани през последните 35 години. Това са тежки загуби“, каза проф. Недялков и допълни, че видимият спектър на тези проблеми е катастрофата с учебно-тренировъчния самолет Л-39, при който загинаха двама български пилоти.

 

Той посочи, че се работи по две версии – техническа неизправност и човешка грешка. "Това, което гледах като записи - отказът на техниката е възможен", каза той и допълни, че това ако информацията от черната кутия е добре запазена, ще станат ясни причините за трагичния инцидент. "Самолетът е излязъл от КВР, от капитален ремонт, контролно-възстановителен ремонт. Понякога се случват такива неща след подобни ремонти", каза още проф. Недялков.

 

Полк. Миленски каза, че „така подготвени пилоти от такова ниво имаме сигурно десетина“. „Преди три години загубихме един пилот със самолет Миг-29. Тогава от Атлантическия съвет повдигнахме много въпроси. Никой не даде отговори. У нас отговори не се дават. Те са дължими от политическата класа и висшето военно командване“, каза полковникът.

 

„Недопустимо е да ползваш бойни пилоти на демонстрационни полети на пределно ниски височини“, смята още Миленски. По думите му шоуто е било за пиар на президента.

 

Недялков изрази несъгласие в тази теза, тъй като „такива авишоута се правят навсякъде по света“. И допълни, че в България са унищожени аероклубовете.

 

Миленски каза, че висшият военен състав носи своите отговорности, а Недялков допълни: "Не само той."

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2215 |16.09.2024 Любчо Нешков: Липсата на флага на РСМ на снимката със Силяновска не е гаф. Това беше частна визита . 3| 2195 |16.09.2024 Побой до безсъзнание: Мъж е пребит от шефа си на работното място . 1| 2629 |16.09.2024 Министър Цоков: Необходимо е съкращаване на учебните програми с 30% . 1| 2197 |16.09.2024 Велизар Шаламанов: Доколко шоуто се вписва в подготовката на летците? Да се намали броя на пилотите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads