Реклама / Ads
10| 4379 |08.12.2023 НОВИНИ

Проф. Тагарев: Противодействието на дезинформацията изисква усилията на цялото общество

.
Военният министър проф. Тодор Тагарев Източник: БГНЕС
„Противодействието на дезинформацията изисква усилията на държавни институции, независими регулатори, обществени организации, които имат интерес в сферата на отбраната. Фокус на моята работа е да се намери вариант за противодействие на руската дезинформация във въоръжените сили, за да е ясно, че военнослужещите, за които правителството и Народното събрание заделят огромни средства за превъоръжаване, повишаване на заплатите и социалния статус, не се поддават на влияние в чужд интерес."
 

Това заяви военният министър проф. Тодор Тагарев по време на форум на тема „Руската дезинформация и българският институционен и медиен разговор“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Във форума взеха участие журналисти, политически анализатори, представители на неправителствения сектор и други експерти.

 

„Противодействието на хибридните заплахи може да бъде само и единствено противодействие от страна на цялата държава и на цялото общество. Трябва да бъдат включени всички държавни институции, включително служби за сигурност, контраразузнаване, финансово разузнаване, всички видове регулатори, които наблюдават и защитават конкуренцията и регламентират поведението на медиите, обществени и частни организации. Няма отговор само от една институция и дори само от страна на правителството, трябва да бъде от цялото общество“, посочи министър Тагарев.

 

Като една от водещите стъпки за противодействие на дезинформацията на национално ниво той набеляза подписването на Меморандум за разбирателство между Съединените щати и България за противодействие на външна намеса и информационно манипулиране, като основен акцент на подобни взаимодействия са обученията и създаването на структури в държавните институции.

 

Министърът на отбраната каза също така, че усилията в ръководеното от него ведомство са насочени към повишаване на капацитета за противодействие на пропагандата и дезинформацията и активното включване на военните медии в противодействие на дезинформационните кампании.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 41578 |08.12.2023 Важно за шофьорите: Въвеждат нови пътни знаци . 7| 4157 |08.12.2023 Народните представители отхвърлиха ветото за предоставяне на БТР-и на Украйна . 2| 4622 |08.12.2023 WINBET отново с награда True Leaders за най-успешна компания в бранша . 1| 8572 |08.12.2023 Културологът А. Пантелеева за ФрогНюз: Все повече се търсят и издават български автори на Панаира на книгата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads