Реклама / Ads
14| 4178 |03.01.2023 НОВИНИ

Проф. Тагарев: Украйна може да възстанови своите територии и няма да остави Русия на спокойствие

.
Източник: личен архив
Украйна показа, че може да нанася удари на руска територия, включително на разстояние от 700-800 км и постоянно изпращат разузнавателни дронове. Украйна може и има намерение да възстанови своите територии и няма да остави Русия на спокойствие.
 

Това заяви бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев пред bTV.

 

Има един застой на фронтовата линия заради зимните условия и чрез мобилизацията на Украйна Русия успя да насили отбранителните си линии. Русия даде много жертви, но успя да спре украинската офанзива, посочи Тагарев. 

 

Той смята, че предстои нова вълна на мобилизация в Русия. Русия губи по 600 души на ден във войната, добави бившият министър на отбраната. 

 

Руснаците не са преставали да атакуват Киев с ракети, но броят на тези ракети намалява.

 

С масираното използване на дронове се опитват да нанасят поражения на енергийната система на Украйна, но и да изтощят противовъздушната система на Украйна, поясни проф. Тагарев. 

 

По думите му вероятно обставноката на терен не позволява на Русия маневрени бойни действия и двете страни се атакуват с ракети и дронове. Изстреляни са около 100 ирански дрона от руска страна и украинските власти твърдят, че са отразени абсолютно всички, изтъкна бившият министър на отбраната. 

 

Тодор Тагарев е на мнение, че загубата на бойното поле, финансовия спад в Русия, ефектът на санкциите, невъзможността да произвежда въоръжение и боеприпаси и настикът, който е от демократичната общност и страните, които разглежда като партньори и приятели като Китай и Индия могат да накарат Путин да прекрати войната в Украйна.

 

За посещението на служебния министър на отбраната Димитър Стоянов в Украйна, Тагарев коментира, че е изненадан дотолкова, доколкото Стоянов посетил Киев преди да бъде дадена помощта.

 

Нормално е да има посещения в Украйна, нормално е да има военна помощ за Украйна, която се вижда и се цени, каза още той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3041 |03.01.2023 Зеленски: Русия планира продължителна кампания от атаки с дронове, за да ”изтощи” Украйна . 1| 2851 |03.01.2023 Киев ще бъде домакин на срещата на върха ЕС - Украйна през февруари . 30| 3736 |02.01.2023 Украйна: Свалихме всички дронове при последната руска атака . 13| 3420 |02.01.2023 Нови атаки с дронове над Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads